Mennyibe kerül felhuzni egy házat? 120nm (150alap) 4 fal tető alapzat cserép vakolás kívül belül 3 szoba válaszfala és semmi más. Csak egy körülbelüli ár kell csak anyagköltség is jo és munkadijjal is. Áram fűtés padló nélkül. Ja + közművesítés
ez már minden.
ennyivel szoktak számolni, sajnos 20-ból nagyon szűkösen jönne ki, akkor már spórolni kéne pár dolgon, pl. olcsóbb, gagyi anyagokat venni, akár építőanyagot, akár burkolóanyagot.
Én is ezeket akartam még írni, a tervezők és kivitelezők tavaszra, nyárra már le vannak kötve, mivel ez az építőipar szezonja. Ők ilyenkor keresik meg az egész éves pénzüket.
Ráadásul most a CSOK miatt még több megrendelésük lesz. Ha esetleg te is amiatt tervezel, kösd le most a jövő tavaszi kezdést, mert idénre kétlem, hogy találsz normális kivitelezőt.
És a másik válaszoló is jól mondja. E-napló van, a testvéred már nem dolgozhat neked számlák, tervek, stb. nélkül. Nem úgy van már, mint régen, hogy mindenki ért valamihez a faluban, és kölcsönösen felépítik egymás házát. Költségvetés, műszaki ellenőr, számlákkal igazolni mindent. Kőkeményen fogják ellenőrizni minden lépcsőfokát az építkezésnek.
B...ki, még neked áll feljebb?
Írtunk árakat, és be vagy sértődve, hogy kiokosítanak?
Ez volt a kérdés!
Ja, hogy te csak épp a leglényegesebb információt nem adtad meg?
És még mi vagyunk a hülyék?
Ki az a birka, aki bármiféle törvényi dolgot kérdez (az építkezést eléggé szabályozza az állam), és nem írja oda, hogy ja, ez egy másik országban lesz!
Mindjárt kiírok egy kérdést, hogy hogy működik a magánbiztosítós rendszer, aztán majd kiosztok mindenkit, mert nem sz.pták ki a kisujjukból, hogy én az USAra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!