Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül egy 65 négyzetm...

Mennyibe kerül egy 65 négyzetméteres lakás fűtésének és melegvizellátásának kiépitése villannyal?

Figyelt kérdés
eddig cirko volt, kazán tönkrement, uj kémény kell, uj kazán kell, a várható összegtől hüledezünk...felmerült, hogy mi lenne ha inkább elektromos megoldást választanánk. Van erről tapasztalata vkinek?
2019. ápr. 20. 17:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Családi házban laktok? Ha vidéken,akkor a gáz,villany is többe kerül mint Budapesten.Tényleg költséges az új kazán és a kémény rendbetétele,de hosszabb távon előbb megtérül.

Milyen fekvésű a ház,lakás? A fűtést a te melegérzeted is befolyásolja valamint az északi +vamilyen fekvésű ház,lakás.

2019. ápr. 20. 17:51
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A gatyád rá fog menni az "üzemeltetésre".
2019. ápr. 20. 17:52
 3/16 A kérdező kommentje:
6 lakásos társasházban lakunk, gyűjtőkémény vagy hogyhivják... egyszerre kéne mindenkinek cserélni...
2019. ápr. 20. 18:41
 4/16 anonim ***** válasza:

Társasház.

A gyüjtőkémény közös!

Nehogy belemenj az átalakításba! És mindeddig míg nem kerül pont a végére ne költs az elektromos átalakításra.

Ha van közös képviselő keresd meg ezzel a problémával, ha kell írásban.

Ha nem reagál kérd írásban (gondolom megvan a 10% tulajdoni hányadod) közgyűlés összehívását amelyben napirendi pont a kémény kérdése!

Sanszos, hogy a társasház méretlen betáp kábele nincs a többlet terhelésre méretezve (főleg arra nem ha mind a 6 lakás átáll elektromosra) szóval arra is költeni kellene és természetesen ez is közös!

2019. ápr. 20. 18:47
 5/16 anonim ***** válasza:

Amennyiben egy családi házról van szó,és központi fűtés volt,akkor már radiátorokat sem kell felszerelni,mi több a melegvíz ellátás vezetékrendszere is ki van épitve .

Nem kell mást tenni,mint kondenzációs kazánra cserélni.

Ezek a kazánok a cirkók helyére könnyedén felszerelhetők .

Csak kisebb utómunkákat kell elvégezni .

A kéményt felejtsed el,mert a kondenzációsoknak saját kéményük.Ez nincs a kazán árában,külön kell venni.50-100 ba belefér,attól függ hány és milyen kémény idomokat kell venni .280 e.körül már nem gagyi kazánt lehet venni .

Kell egy gázterv készitő,aki minden papirmunkát lerendez,és ő végzi a kész munka átvételét is .

Kell keresni egy olyan vill.szerelőt,akinek van jogosultsága érintésvédelmi tanusitvány kiállitani .

(az érintés védelem már úgy is ki van épitve a cirkóhoz )

Végül egy olyan szolgáltatót,aki az ilyen készülékek karbantartói,javitói .Ők fogják üzembe helyezni,és ettől érvényes a garancia .

Igy ahogy leirtam,800-1 millkából biztos ki lehet hozni.

Ha semmi nem lenne,akkor 2-2.5 millka .

2019. ápr. 20. 18:55
 6/16 anonim ***** válasza:

Még nem olvastam az előzményeket,mikor a válaszom írni kezdtem .

Előző

2019. ápr. 20. 18:56
 7/16 anonim ***** válasza:

"A kéményt felejtsed el,mert a kondenzációsoknak saját kéményük."

Ez csak abban az esetben működik, ha a füstcső szabályosan kivezethető! És társasház esetén ez szokott lenni a gond. Nincsenek meg a szükséges távolságok a homlokzaton történő kivezetéshez, persze felfelé a legfelső meg tudja oldani az alsóbb szinten élők már nehezebben vagy sehol.

2019. ápr. 20. 19:00
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Gyüjtő kéménybe nem lehet kondenzációs kazánt bekötni .

Vagy oldalra ,vagy felfelé lehet a kéményt vezetni.Ezt a gáz tervező dönti el .

2019. ápr. 20. 19:00
 9/16 anonim ***** válasza:

"Még nem olvastam az előzményeket,mikor a válaszom írni kezdtem .

Előző"

Én meg nem olvastam a kiegészítésed mielőtt el kezdtem írni.

2019. ápr. 20. 19:01
 10/16 anonim ***** válasza:
Jól elbeszélgetünk így keresztben.
2019. ápr. 20. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!