Mennyibe kerül egy 65 négyzetméteres lakás fűtésének és melegvizellátásának kiépitése villannyal?
Családi házban laktok? Ha vidéken,akkor a gáz,villany is többe kerül mint Budapesten.Tényleg költséges az új kazán és a kémény rendbetétele,de hosszabb távon előbb megtérül.
Milyen fekvésű a ház,lakás? A fűtést a te melegérzeted is befolyásolja valamint az északi +vamilyen fekvésű ház,lakás.
Társasház.
A gyüjtőkémény közös!
Nehogy belemenj az átalakításba! És mindeddig míg nem kerül pont a végére ne költs az elektromos átalakításra.
Ha van közös képviselő keresd meg ezzel a problémával, ha kell írásban.
Ha nem reagál kérd írásban (gondolom megvan a 10% tulajdoni hányadod) közgyűlés összehívását amelyben napirendi pont a kémény kérdése!
Sanszos, hogy a társasház méretlen betáp kábele nincs a többlet terhelésre méretezve (főleg arra nem ha mind a 6 lakás átáll elektromosra) szóval arra is költeni kellene és természetesen ez is közös!
Amennyiben egy családi házról van szó,és központi fűtés volt,akkor már radiátorokat sem kell felszerelni,mi több a melegvíz ellátás vezetékrendszere is ki van épitve .
Nem kell mást tenni,mint kondenzációs kazánra cserélni.
Ezek a kazánok a cirkók helyére könnyedén felszerelhetők .
Csak kisebb utómunkákat kell elvégezni .
A kéményt felejtsed el,mert a kondenzációsoknak saját kéményük.Ez nincs a kazán árában,külön kell venni.50-100 ba belefér,attól függ hány és milyen kémény idomokat kell venni .280 e.körül már nem gagyi kazánt lehet venni .
Kell egy gázterv készitő,aki minden papirmunkát lerendez,és ő végzi a kész munka átvételét is .
Kell keresni egy olyan vill.szerelőt,akinek van jogosultsága érintésvédelmi tanusitvány kiállitani .
(az érintés védelem már úgy is ki van épitve a cirkóhoz )
Végül egy olyan szolgáltatót,aki az ilyen készülékek karbantartói,javitói .Ők fogják üzembe helyezni,és ettől érvényes a garancia .
Igy ahogy leirtam,800-1 millkából biztos ki lehet hozni.
Ha semmi nem lenne,akkor 2-2.5 millka .
Még nem olvastam az előzményeket,mikor a válaszom írni kezdtem .
Előző
"A kéményt felejtsed el,mert a kondenzációsoknak saját kéményük."
Ez csak abban az esetben működik, ha a füstcső szabályosan kivezethető! És társasház esetén ez szokott lenni a gond. Nincsenek meg a szükséges távolságok a homlokzaton történő kivezetéshez, persze felfelé a legfelső meg tudja oldani az alsóbb szinten élők már nehezebben vagy sehol.
Gyüjtő kéménybe nem lehet kondenzációs kazánt bekötni .
Vagy oldalra ,vagy felfelé lehet a kéményt vezetni.Ezt a gáz tervező dönti el .
"Még nem olvastam az előzményeket,mikor a válaszom írni kezdtem .
Előző"
Én meg nem olvastam a kiegészítésed mielőtt el kezdtem írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!