Nincs koszorú a házon, lehet cserepes a tető?
Azt, hogy az új cserepet elbírja-e a meglévő szerkezet látatlanba senki nem tudja megmondani.
De, minden megoldható.
A régi vályogházakon sincs koszorú, mégis van rajta cserépfedés.
Megfelelő szerkezeti kialakítással (új szerkezet esetén) megoldható koszorú nélkül is a stabilitás.
"Én 1 statikusban sem biznék meg,főleg ha 8 év alatt végezte el az egyetemet "
Gondolom az orvosban sem, meg a tanárban sem. Demagóg vagy!
Én munka mellett (kivitelezés) végeztem az egyetemet. És bizony sokszor a tanulás rovására ment a (muszáj) munka.
De nem tartom magam rossz szakembernek, mert nem a "tanterv" szerint fejeztem be.
"A cserepes lemezen biztos nem áll meg a vastag hóréteg ."
Mert ugye te értesz hozzá, látatlanba meg tudod mondani a tető szöget.
Jó lenne, ha a sok tanácsot osztogató hozzászóló tisztában lenne kicsit a koszorú nélkül épült házak tetőszerkezeteinek megoldásaival. Ha tudnák, hogy mi az hogy "sárgerenda", ha tudnák hogy miért építettek manzárd tetőt, ha éreznék hogy a tető összsúlyát mekkora %-ban határozza meg a héjazat anyaga.
Koszorú nélküli házak födémszerkezete fa gerenda, ami statikailag együtt dolgozik a tetőszerkezettel. Többen tanácsolták a vb. koszorú utólagos betonozását, ezt ebben az esetben hogyan képzelték? A kérdező mennyi időre költözzön ki a házból?
Leírtak alapján az épület kb. 50-60 éves ház, a tetőszerkezet szélezetlen vörösfenyő lehet. Ha ilyen, akkor ezt a tetőszerkezetet nem tanácsos megbontani, a szarufák megerősítése, a könyökfák besűrítése során el kell hogy bírja a cserépfedést.
Első körben ács/tetőfedő szakembernek kellene átnéznie a tetőt.
Ha a kérdező tényleg váltani szeretne manzárdról sátortetőre, akkor tervező (statika/építési engedély).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!