Hamarosan felújított vályogházba milyen fűtést ajánlotok?
70-es években épült "kockaházról" van szó,jelenleg 4db gázkonvektor szolgáltatná a fűtést,de régi elhasználódott darabok,ezek cseréje újakra több százezer forintra rúg..így azt gondoltam ezt a pénzt inkább fordítanám valami korszerűbb-hatékonyabb fűtési megoldásra.
Vélemények,tanácsok?
Gondolom hosszabb távra tervezel, így az üzemeltetési-fenntartási költségek is számítanak.
A gázkonvektornál pazarlóbb csak az lenne, ha közvetlenül a légkörbe engednéd a gázt, na ezt szorozd meg néggyel!
Az igaz, hogy egy központi rendszer kiépítése kondenzációs kazánnal a többszöröse lenne, mint a konvektorok cseréje, de mind komfort, mind fogyasztás szempontjából jobb.
Ha a használati meleg vizet is ezzel állítod elő (egy indirekt tároló beiktatásával, amit esetleg később tudsz is fejleszteni napelem beépítésével) akkor pláne.
Csak a kondenzációs kazán jöhet szóba .
3 konvektor árán megveheted a kazánt .
1 konvektor fogyasztása akkora,mint a kazáné .
Végre!
Nem ajánlja senki sem a fatüzelést. Nagyon helyesen.
Kondenzációs kazánt javaslom.
Úgy látom mindenki a kondenzációs kazán mellett érvel..:)Ez elég meggyőző.
Padlófűtést nem szeretnék mivel az új aljzatbeton hamarosan elkészül,vehetjük úgy hogy van 3 vadiúj radiátorom(cimborám nem építette be)tehát vennem még egyet kellene,mivel 4 helyiséget szeretnék fűteni.A ház 78m²,mekkora teljesítményű kondenzációs kazánt ajánlotok?
Padló fűtést semmi képp sem ajánlottam volna ,mert azt csak komfort meleget ad,és kellett volna mellé radiátor is.
Immergás victrix exa 28 kazánt szereltek fel az ősszel,nagyon jól is működik .
Ez a kazán nem gagyi,de nem is extra,mondta szerelő,mert rábiztam a vásárlást.A drágábbak se tudnak fűtésileg,csak van rajtuk olyan ,amit talán sosem fogsz alkalmazni .
A kémény rendszerüket külön meg kell venni,nem tartozéka a kazánnak .Csak ezzel üzemelhet .100 ba ez is bent lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!