Gázkazánról szeretnék váltani elektromos fűtésre! Mi lenne a legmegfelelőbb? Norvég panel? Hőszivattyú? Elektromos kazán?
Családi házunk nettó 118 nm-es, elektromos padlófűtéssel.
A tavalyi (2017-2018) fűtési szezonban 5.279 kW-ot fogyasztott a rendszer. Ebben a teljes fűtés és a villanybojler fogyasztása van benne. Ennek a költsége (vezérelt áram) 124.993 Ft.
A ház szigetelése: aljzatban 15 cm, homlokzat 20 cm grafitos szigetelés, födémen 25 cm-es befújt Isocell szigetelés.
Valamint nagyjából egy m3 fát használtunk el a kis csempe kandallóban, mert az elektromos fűtés mellett télen a ruhák nagyon nehezen száradnának, és 3 kisgyerek mellett azért sokat megy a mosógép.
Valamint a villanybojler tavasztól őszig csak mint puffertartály funkcionál, mert ekkor napkollektor (ami kb. 300.000 Ft-ba került) állítja elő a meleg vizet.
Viszont a kérdezőnek az általa megadott feltételekkel nem ajánlanám, a 10-es homlokzati illetve a 15-ös gyapot (ez gondolom a födém) szigetelés szerintem kevés a tisztán elektromos fűtéshez.
Az utolsó vagyok...
Azt elfelejtettem, hogy 22 fokra van állítva a rendszer, ami annyit jelent, hogy 22,5 foknál kapcsol ki és 21,5 foknál kapcsol vissza. Minden helyiség külön szabályozható, így összesen 7 szabályozó panel van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!