Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ház totális kibelezése+megtold...

Ház totális kibelezése+megtoldása mibe kerülhet?

Figyelt kérdés

Ez csak egy verzió. 65-70nm nagyságú házat szeretnénk megtoldani kb 35nm-rel + 1 állásos garázzsal. A 35nm-be lenne egy háló egy nappali és egy konyha, +20nm garázs. Nem tudom egyáltalán lehetséges, illetve engedélyezhető-e.

Ami viszont biztosan kell: új tető kompletten, sajnos, ha jól tudom fa födémes az eredeti főépület, lehet azt is le kell bontani? Nem tudom.

A lényeg, hogy az új és a régi épület teljes körű felújításáról lenne szó, szóval mindennek a legkorszerűbbnek kellene lenni. Keretünk a ház megvétele és illeték kifizetése után 17 millió, hitel nélkül. Karcsú ez az összeg vagy elég lehet?

2019. jan. 14. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Saccra alsó hangon (minőség, épület állapot, helyi adottság, emberhiány függvénye) 20-25 millió.
2019. jan. 14. 20:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Éppen-éppen. Számolhatsz nyugodtan az új tetőre és a lakrészre 10 milliót, kulcsrakész állapotban. Utána had ne mondjam, hogy még mi mennyibe fog kerülni. Aztán, ha vegyes építésű kőzetgyapot kellene a homlokzatra, legalábbis a régi részt illetően, ez ismét dob az áron. Nyílászáróra NEM kell sajnálni a pénzt, erre is számolhatsz 2 milliót és akkor profi ablakaid lesznek. A napkollektoros beruházásra viszont ez a keret nem lesz elég, ha egyáltalán akarsz.

Ellenben, ha rendelkezel a 17 millió kp-vel és tudsz minden hónapba hozzá tenni, akkor bátra belevághatsz.

2019. jan. 14. 20:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Mégis mi maradna meg az eredeti házból? A falak? Az egy ház értékének nagyjából a 10-15%-a. Tehát ha ennyit még ráköltesz, akkor lehet egy zsír új házad.

Beszélgess el egy építésszel.

2019. jan. 14. 20:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, telket meg majd rajzolok:)))) Ugyanis az nincs.
2019. jan. 14. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
Az utolsó valoszinü ugy gondolta hogy majdnem otvagy anyagilag mintha az egészet simán ledozerolnád.
2019. jan. 14. 22:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Az utolsó gúnyolódást kár volt írnod, mert mindenki jól válaszolt neked.
2019. jan. 15. 06:12
 7/10 mindentudó99 ***** válasza:
Megmaradnának neki a falak a telek és közművek ez is egy vagyon.
2019. jan. 15. 06:47
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem akartam gúnyolódásnak írni, még ha úgyis jött ki. A hely ahol építkezni tudnánk minimum 5 millióról indulnak a telkek, és az nem is mondható el nagyon elit helynek.

Kb. 30 millió volna a a keretünk rá, ezért jött számítása ez a verzió. Vagy ennyire nagy hülyeség?

2019. jan. 15. 07:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én értettem a kérdésed. Valószínűleg pénz szűkében és telek nélkül próbálsz házat bővíteni. Ha lehet olyat keress amihez nem kell ráépíteni, mert nagyon költséges. Inkább 20 millióért kellene egy megfelelő méretű házat venni és azt felújítani, néhány falat áttenni/elbontani. 10 millióból már sok minden kész lenne. Nem azt mondom, hogy a ráépítésnek semmi értelme, mert klassz, hogy lesz egy teljesen új részed is, ellenben költséges. Mindenképp keress fel egy statikust, aki segíteni fog abban, hogy a kiszemelt házra egyáltalán érdemes-e költeni. Itt még arról szó sem esett, ugyan nem volt kérdés, hogy szakember hiány is van, és a kevés szakember mellett még kevesebb a jó szakember.
2019. jan. 15. 07:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Én egy 70 nm-es nagyon jó közlekedéssel rendelkező családi házat örököltem. Nagyok jók a falai, erős a tetőszerkezete, van picéje így mi is arra gondoltunk amire te, hogy átalakítjuk teljesen + bővítünk. Budapesten erre 30-36M mondtak kulcsrakészen. Amikor a tervek 2 éve elkészültek a tervező azt mondta, hogy 17-18 misiből ki lehet hozni, azóta így felmentek az árak. A jó generálkivitelezők iszonyú drágán dolgoknak, mindenféle mesterembert összeverbuválni pedig nem biztos, hogy olcsóbb és annyira megéri. Végül úgy döntöttünk maradunk falakon belül, átalakítjuk a tereket és mindent felújítunk. Így se lesz olcsó....
2019. jan. 17. 14:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!