Ház totális kibelezése+megtoldása mibe kerülhet?
Ez csak egy verzió. 65-70nm nagyságú házat szeretnénk megtoldani kb 35nm-rel + 1 állásos garázzsal. A 35nm-be lenne egy háló egy nappali és egy konyha, +20nm garázs. Nem tudom egyáltalán lehetséges, illetve engedélyezhető-e.
Ami viszont biztosan kell: új tető kompletten, sajnos, ha jól tudom fa födémes az eredeti főépület, lehet azt is le kell bontani? Nem tudom.
A lényeg, hogy az új és a régi épület teljes körű felújításáról lenne szó, szóval mindennek a legkorszerűbbnek kellene lenni. Keretünk a ház megvétele és illeték kifizetése után 17 millió, hitel nélkül. Karcsú ez az összeg vagy elég lehet?
Éppen-éppen. Számolhatsz nyugodtan az új tetőre és a lakrészre 10 milliót, kulcsrakész állapotban. Utána had ne mondjam, hogy még mi mennyibe fog kerülni. Aztán, ha vegyes építésű kőzetgyapot kellene a homlokzatra, legalábbis a régi részt illetően, ez ismét dob az áron. Nyílászáróra NEM kell sajnálni a pénzt, erre is számolhatsz 2 milliót és akkor profi ablakaid lesznek. A napkollektoros beruházásra viszont ez a keret nem lesz elég, ha egyáltalán akarsz.
Ellenben, ha rendelkezel a 17 millió kp-vel és tudsz minden hónapba hozzá tenni, akkor bátra belevághatsz.
Mégis mi maradna meg az eredeti házból? A falak? Az egy ház értékének nagyjából a 10-15%-a. Tehát ha ennyit még ráköltesz, akkor lehet egy zsír új házad.
Beszélgess el egy építésszel.
Nem akartam gúnyolódásnak írni, még ha úgyis jött ki. A hely ahol építkezni tudnánk minimum 5 millióról indulnak a telkek, és az nem is mondható el nagyon elit helynek.
Kb. 30 millió volna a a keretünk rá, ezért jött számítása ez a verzió. Vagy ennyire nagy hülyeség?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!