23nm2-es lakrészben mennyibe kerül a villanyvezetékek teljes cseréje? Többi lent részletesen!
Sziasztok!
Egy már meglévő épületrészt korszerűsítünk illetve újítunk fel. Ez a rész 23nm2 itt lenne 1 hálószoba, 1 fürdőszoba és külön a wc valamint 1 kicsi közlekedő. Vezetékek vannak a falban de révén, hogy 1 60 éves vályogépületről van szó így mindent teljesen cserélni kellene. Villanyóra dobozt mindenképp újat alakítanánk ki amiben 3 fázis lenne valamint a nappali mellett éjszakai áram is (arról menne a villanybojler). Az épület első része maradna külön elektromos hálózaton ugyanis oda külön doboz van, ami jelenleg 10 amperos. Az új dobozban benne lenne a 32A. Azon a részen amit csinálunk lenne összesen 4 lámpa valamint 6-7 konnektor. A villanyos anyagárra 150000-et mondott a munkadíjra szintúgy s a villanydobozra is 150-et (néztem 3 fázisú nappali/éjszakai kompatibilist 40-ért de nem tudom miben különbözne a 150000-es). Ez így 450 a 23nm2-re..Én enyhén szólva sokallom de sajnos sok rálátásom nincs így kérném a Ti véleményeteket valamint tapasztalatokat. Ami még fontos, hogy a szerelő kb 3 utcára lakik tőlünk így nem is messziről jönne.
Be kell kérni több árajánlatot.
De számlát adjon, és igazolja magát, különben nem tudod számonkérni, hogy szaki.
Tehát ezek alapján nem biztos, hogy a legolcsóbb lesz a legmegfelelőbb.
Noname, iskolát, referenciát nem mutató, számlát nem adó ember ne építhessen bele az ingatlanodba, ez a legfontosabb. 300 + kell legyen az ár, az biztos.
A legjobb, ha olyat keresel, aki nem ÁFA-körös (januártól évi 12 M alatt van a bevétele, idén 8 M), mert akkor nem kell ÁFÁ-t fizetned, azaz majdnem harmadával olcsóbb.
"néztem 3 fázisú nappali/éjszakai kompatibilist 40-ért de nem tudom miben különbözne a 150000-es"
Csak erre írnék.
Nem csak a dobozt kell itt megfizetned, hanem az áramszolgáltatónál intézett kapacitásbővítési eljárást. Csak regisztrált villanyszerelő végezheti ezt el neked, ezt ellenőrizd.
Egyébként ezt kihasználva, ők drágán is dolgoznak.
Kérdezz rá!
De mint írtam, kétlem, hogy a dobozárat írta volna oda. Hisz teljes árról beszélsz, abban pedig nem az van.
Nekünk 55 nm-re ez a része a díjnak (méretlen oldal anyag, eljárási díj, munkadíj...) 220e volt.
Az egész meg 700.
És majdnem 2 hétig dolgoztak reggeltől estig ketten.
Már egy ávk sem elèrhetetlen . Ha jó helyen szerzed be az berendezèseket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!