Egy 16-os KÜLSŐ átmérőjű gégecsőbe, lehet-e tenni 3x2,5-es vezetéket? (egyszerű, tömör rézvezeték)
Kb. 3 méteres falszakaszon szeretném kicserélni a régi vezetéket rézre. Van egy védőcsövem (egyszerű gégecső villany vezetékekéhez, semmi extra), aminek a KÜLSŐ átmérője 16 mm. Ebbe belelehet tenni 3x2,5-ös vezetéket?
(A védőcsövet régebben vettem és már nem emlékszem, hogy 13,5 vagy 16-at vettem. Csak annyi tudok, hogy külső átmérő (lemértem) az 16mm. A bolt honlapján meg belsőnek van megadva...szóval, ezért kérdezem inkább a fentit.)
Köszönöm, ha valaki hozzáértő tud segíteni.
Billy
Persze!
A símába 6~7 szálat is belehúzunk.
...úgy értem elektromos szempontból.
Mert valahol olvastam, hogy megvan határozva, hogy különböző átmérőjű gégecsövekbe mekkora keresztmetszetű vezetékeket lehet betenni.
"elektromos szempontból" húzunk bele annyit!
Villszer.
És még egy kérdésem lenne:
Világítás- és dugaljvezeték mehet egy közös csatornában? Ugyanis így adná magát jobban a helyzet.
Köszönöm.
...Én úriember vagyok, de inkább az a lényeg, hogy a szabványalkotók azok-e?;-)
Amúgy milyen hátrány származik abból ha így vezetem...?
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!