Van olyan fűrész amivel el tudom vágni a tömör téglafalat függőlegesen?
Például ilyennel. De szerintem ilyet még bérelni sem egyszerű, megvenni, főleg egy alkalomért, meg enyhén szólva overkill.
Gyémánt vágókorong! Kérdés milyen mélyen szeretnél vágni?
Gyémánt korong, két oldalról kell szemben vágni.
Ehhez vízmértékkel beállítod a falfúródat és átfúrod a falat a tervezett vágás vonalának két végén.
Ezután lézervonalzóval a két furatközepet mindkét oldalon összevonalazod, majd ács ceruzával a fényvonalat szépen áthúzod. Így milliméter pontosan mindkét oldalon szemben megvan a vágási vonalad. Fontos, hogy a vágógép tárcsája a fal síkjához pontosan derékszögben álljon. Szerencsére a legtöbb gépen található buborékos, vagy elektronikus/optikai vízmérték. Ha nem, akkor kell egy pontosan vízszintbe beállított állvány, amin a gép talpa csúszik/gördül, illetve a vágókorong szöge úgy legyen állítva, hogy pontosan 90 fokot zárjon be a gép talpával. A korong drága és erősen kopik. 40centi téglát, (hacsak nem klinker), egyébként egy 2KW-os nagyobb kézi flex is átvág szerintem, amit még némely havertól kölcsön is kérhetsz. Egy próbát megér a dolog...
Célszerű megkeresni egy fugaoszlopot és abban haladni, mert akkor csak minden második sornál kopik erősebben a szerszámod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!