Panel lakásba a falak festését vagy inkább tapétázását ajánlanád?
1# -es Első válaszadó ! Köszönöm, szép válasz ! Külön köszönöm , hogy időt is szántál a válasz megfogalmazására és saját tapasztalatodat is megírtad.
Természetesen várom a többiek javaslatát , tanácsát, tapasztalatát, és nem baj, ha nem profi szakemberként írtok, hanem "civil" emberként. Természetesen szívesen fogadom a szakemberek tanácsát, javaslatát is !
Én nagyon szeretem a tapétát, szerintem sokkal szebb és esztétikusabb, bensőségesebb, meghittebb és hangulatosabb, vagy éppen modernebb mint a festés, de hálát adok a sorsnak, hogy nem tapétáztattam ki a lakást.
Megvettük a lakást, gyors festés után költöztünk. Fél év múlva csőtörés 1 emelettel felettünk, totál eláztunk több helyiségben is. Ha tapéta lett volna, kuka az egész, újratervezés.
Aztán eltelt 1 év, csőtörés 2 emelettel felettünk, újból totál eláztunk. Másfél év alatt kétszer.
A sima egyszerű színre festést gyorsabban és olcsóbban ki tudtuk javítani, mint ha háromszor kellett volna tapétáznunk. A festés könnyebben, olcsóbban és gyorsabban javítható, ha megsérül. Viszont kevésbé szép (szerintem).
2 # -es Neked is köszönöm, szép válasz !
A tapétáról azt is mondják, hogy poros és alatta atkásodhat is,stb. Szóval vannak negatív mendemondák is a tapétáról. Aztán vannak akik az ismerőseim közül azt mondják, hogy a tapéta már nem divat. Na értem én , hogy a divat az vitatható, hogy mi a divat és mi nem az, meg aztán ízlés kérdése is lehet, hogy kinek mi tetszik, tapéta vagy festés.
Várom a válaszokat, várom az érveket, hogy kinek mi a tapasztalata, javaslata.
4 # -es Köszönöm, szép válasz jó érvelés !
Elfelejtettem mondani, hogy a legfelső szinten lakom 4 szintes panelba 4.emeleten. A tető szigetelése új és az egész ház körbeszigetelt, új műanyag nyílászárókkal.
Ez esetben a tapéta mellett döntenék. :)
Nem mellesleg 3 éve lakunk ebben a lakásban és tervben van, hogy éppen a leázások miatt (és az erkélyen landoló csikkek tömege miatt) lecseréljük egy magas emeletire, vagy talán legfelső emeletire.
Sikeres felújítást! :)
A tapéta előnyeivel szemben azért meg kell említeni néhány hátrányt is: A tönkremenetel tipikusan úgy zajlik le, hogy felpöndörödik, és a javítása nehézkes.
Míg festett fal esetén a hibák javíthatók gipszeléssel és az adott részen való újrafestéssel.
Ezen túl a legközelebbi felújításkor a régi tapétát le kell szedni. Ez elég fárasztó munka tud lenni.
Bár azt mondják, 2 tapéta réteget egymásra szabad rakni.
Néhány előny a hátrányok után: Egyedi mintázat választék szerint. A hőszigetelése jobb, mint a festett falnak.
Több mint 20 évet laktam tapétás lakásban. Úgy költöztem el (szüleimtől), hogy soha többé tapéta. :)
Poros, könnyen koszolódik, a lemosható nem bír annyit. Asztmásként rémálom.
Javítani nehéz és nem bír annyit, mint egy festés. Kunkorodik, felválik, olcsó hatású.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!