Fűtés télen villanykazán-"H" tarifa kombinációval?
A H tarifához át kell alakítani a villanyóra szekrényt és akkor is dátumhoz kötött a használata, okt15--ápr 15 között kedvezményes de akkor sem olcsó, utána rendes tarifás, csak meghatározott jóságú tényezővel rendelkező berendezések használhatók hozzá. a fa kategóriákkal olcsóbb.
Egyénileg ki kellene számoltatni egyáltalán menyi energia fogyna el évente villamos fűtésre. Tájékoztatóúl a saját tapasztalatomat tudom csak mondani az én házam hőszigetelt, és műanyag nyílászárós, tetőtér beépítéses,évente 15 Kw villamos energiát használok el de ez a teljes nem csak fűtésre megy, fűteni viszont villannyal fűtök. A lakás kb tetőtérrel együtt 120négyzetméter.
Nekem csak az áramdíj kedvezmény miatt éri meg ezzel fűteni.
Igen, a hőszivattyúhoz lenne a H tarifa.
A gravitációs rendszerbe nagyon sok víz van, és ez így alapból sem jó. Nagyon nagy lenne a hőingás, mire felmelegszik ennyi víz. Bár vannak okos termosztátok és pid szabályzás ami kiküszöböli ezt.
Viszont szigetelést nem írtál, így a villany kazánnak is elég nagy teljesítménynek kell lennie, aminek a kiépítése/bevezetése sem olcsó.
H tarifa csak COP=3 fölötti jóságfokú berendezésekre igényelhető. Szóval csak olyan hőszivattyúra (a klíma is az) vehető igénybe, amely 1 kWh elektromos áramot használva a hő szivattyúzására, közben 3 kWh hőt szivattyúz be a lakásodba (a kinti levegőből, vagy a talajszondából, vagy valami más kinti hely hőtartalmából).
Az elektromos kazán ezt nem tudja, ott egy az egyben "égeted" el az áramot, azaz 1 kWh áramot elhasználva 1 kWh hőt termelsz. Ezt nem támogatja állam bácsi H tarifával!
Itt olvasd végig: https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__rezsi__7649061-villan..
Ugyanez volt a gondom.
Se vezetékes gáz nincs nálunk, se időm/energiám/kedvem nem volt a fatüzeléshez (tudom mit érzel :( 2 évig én is szenvedtem vele.
A fenti posztban megtalálod a megoldást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!