Villanykazán megéri puffertárolóval?
Nincs már olyan, hogy éjszakai áram, ami 22 - 05 óra között
volt régebben, ha jól emlékszem. Már jelvezérelt van, vagy hogy hívják, nézz utána. Szóval akár nappal is lehet éjszakai áram, este meg nem.
2 vel egyet èrtek.
Vezèrelten pefig nem kapsz annyi teljesítmènyt, hogy fedezze a fűtèst.
Abszolút nem érné meg pár száz liter vizet villannyal fűteni. Vezéreltnél meg.....még ha úgy lenne mint anno az éjszakai áram,de már csak az van,hogy egy nap minimum mennyi ideig kell áramnak lenni.
H tarifa klíma vagy
ha maradunk a fánál én kazán helyett tömegkályha vagy cserépkályha az amire voksolnék
Ellentmondanék az előttem szólókkal :)
Saját kérdés, saját tapasztalat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__rezsi__7649061-villan..
Én megcsináltam !
Pont ezt amit te mondasz !
3. éve üzemel
23Ft/KWh tarifával, vezérelt árammal fűtöm elő az 1.000 Literes puffertartályban (extrém módon körbeszigetelt) a vizet és ez tart melegen 140m2-es lakóterületet (Kb 350m3)
Annyi a turpisság, hogy reggel 8 és du 5 között épp csak temeperáltan tartom a házat (vezetéknélküli termosztáttal a kívánt helyigbe helyezve) kb 18-19 fokon.
Komplett időzített programokat állítottam be a hét minden napjára, így mire du hazaérünk, már 20-21 fok van.
Az esti időszakra, fürdéshez pl (kisgyerek van) lényegesen magasabb hőmérsékletet (23-24fok) rendeltem, majd alvási időszakra, reggelig, megint elég a 20-21.
Eltartott pár hétig, mire mindent kiokoskodtam, de mostanra full automatán megy minden :)
Következő befektetés a szigetlés lesz, ill. a pufferra rásegítős napkollektoros rendszeren gondolkodom, ami azért tél elején és végén kellően hatékony tudna lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!