Kültéri bejárati ajtó esetében az acél vagy a műanyag a jobb választás?
No én mondom a 3.választékot,a fát .Ma nem az az első szempont melyiket lehet előbb betörni.Már mind 5 ponton záródnak,ahova be akarnak menni,oda be is mennek .
Mivel kültéri ajtóról van szó,milyen a hőszigetelése .
A fa a legdrágább.Fémet lakásokra kevésbé vésznek,inkább hétvégi házakra .
Fa.
:)
A műanyag mennyi? Nekem esztétikailag sem felelt meg a műanyag, most teljesen egyedi tervezésű, homokfúttüveges, egyedi színű meg minden, távnyitós felső ablakkal-szúnyoghálóval készül nekem 2 zárral, antik kilinccsel, 350 000 Ft.
A nem szabvány nyilászárók 30 % al drágábbak .
Egy szép müa.ajtó is 150 e körül van .A fa is itt kezdődik .
A fa ajtókat rendszeresen kezelni kell.
Ezek a normál kategóriásak,amit a válaszoló írt,az már luxus kategória .
Jó lenne tudni, hogy mik a szempontok.
Én azt mondom, hogy műanyag ajtó tartósabb és ma már minden színben, mintával és üvegezéssel lehet kapni.
A fa nyílászárókkal az a baj, hogy 3-4 évente le kell kezelni és 10-15 év alatt elöregszik.
A biztonsági ajtók pedig rosszabbúl hőszigetel és az se nyújt 100% védelmet.
Pl. Az eggyik ismerősöm tanyájára raktunk be egy komoly biztonsági ajtót 4 éve akkor az került 250e ft-ba.
Este 9 kor ment haza onnan és másnap reggel 6kor már betörtek oda és még az ajtót is el lopták úgy hogy körbe vésték
Két oldalról, oldalankénk 3db 40cm vassal is be volt fogatva a falba és körbe vésték a dübeleknél a falat is.
A rendőrök is csak pislogkak mikor meglátták.
"120 év alatt nem öregednek el."
A mi házunk 98 ban épült béfá ablakok lettek beépítve és 2012 be kellett cserélni őket mert annyira elvetemedtek.
A régi 100 éves keményfáből készült nyílászárót meg nem lehet összehasonlítani a mostani fenyő nyílászátóval.
Ha pedig keményfából csináltat az ember annak az árából vesz 3 műanyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!