Miért folyik ki a mosógép szennycsövéből a víz fürdés után?
Totál laikus kérdés, vállalom, ha lámer vagyok és "emberi mulasztás".
Valamilyen oknál fogva a mosógép a kádba ereszti a vizet, nem a neki kialakított szennycsövébe. Ne kérdezzétek miért, talán megszokás. Na most, ez a cső nincs lezárva, semmivel. Tehát nincs mosógép szifon beledugva.
Érdeklődnék, hogy a probléma ennek tudható be, és normális jelenség, hogy visszafolyik a víz, vagy pedig konstrukciós hiba, és fürdőszoba bontás?
Fürdés után sem mindig jelentkezik a probléma, de mostanában egyre sűrűbben. Kihúzzuk a dugót, és már folyik a víz. Eleinte csak akkor volt, ha úgy húztam ki, ha benne állok a kádban, de mostanában már akkor is van, ha kiszállok, és utána húzom ki a dugót. Tusoláskor, mosógép vízeresztésekor nincsen ez a jelenség soha.
Nagyon jó sport este 9-kor, 10-kor mosógépet cibálni és felmosni. :))
Fürdőszoba felújítást nem tudunk most bevállalni, de ha azt mondjátok, hogy konstrukciós hiba, akkor elkerülhetetlen lesz később. Ha azt mondjátok, hogy egy mosógép szifon megoldja a problémát, mert normális jelenség, akkor vállalom, hogy tulok voltam, és nem tömítettük be egy ilyennel.
Köszönöm!
Gondolom van a mosógép csöve, ami régi szokás szerint a fürdőkád oldalára van akasztva.
Illetve van egy szennyvíz csatlakozás kialakítva neki, ami nincs ledugózva és folyik belőle a víz kádürítéskor.
Kérdés, hogy hol a francban van ez a csatlakozó, hogy visszamegy addig a víz? Nálam minimum fél méterrel feljebb van a mosógép szennyvízcsöve, mint a fürdőkád lefolyója, így elképzelhetetlen a probléma.
De egyébként igen. A szifonban, amit oda szokás tenni a mosógép mögé, elvileg van egy golyó, ami megakadályozza a visszaáramlást, ugyanakkor ez a szerkezet sem nyomás álló, tehát ha akkora nyomás keletkezik a rendszerben, ez is kompletten lepattan, avagy kifolyik a csavarós fedele alatt a víz.
Összességében nem értem hogy fordulhat ez elő. Talán annyit tudok javasolni, hogy nézzétek meg nincs-e dugulásotok valahol, nem azért duzzad-e vissza ennyire a víz, ha nagyobb mennyiséget kap a cső.
Próbáld meg csak részben kihúzni a dugót és szépen lassan leengedni a vizet fürdés után.
"a mosógép a kádba ereszti a vizet, nem a neki kialakított szennycsövébe"
továbbá
"a falból ki, amibe bele eresztené a mosógép a vizet"
Én úgy gondolom, hogy a fali mosógép csatlakozó túlságosan alacsonyra került, továbbá a közös gyűjtőcső keresztmetszete túl szűk, vagy el van dugulva.
A mosógép leírásába le szokták írni, hogy minimum hány centi magasra kell rakni a lefolyócső végét. kb. 40 cm magasra.
Lehet kapni zárt mosógép szifont, amiből esélye sincs a víznek hogy kijöjjön.
Nyitott mosógép szifont egyáltalán nem találok a neten, azt inkább kondenzvíz elvezetésre, vagy boljler csepegő vízének az elvezetésére lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!