Vegyestüzelésű kazánt mire érdemes átalakítani?
Üdv!
Nagy dilemmában vagyunk a családdal, és abban kérem a segítséget (tudom, lehet nem itt kellene kezdenem, de érdekelnének a tapasztalatok!), hogy jelenleg vegyestüzelésű a fűtésünk, de szeretnénk olyan lehetőséget, ami egész napra nyújtja a meleget a házban. (Gáz kizárva!) Néztünk puffer tartályos megoldást is, ez elég jónak hangzik, kevesebb fa is fogy naponta, és egész nap meleg van a házban. Mivel nagy az ingatlan (130m2, két szintes) ezért nem könnyű mindig melegen tartani, főleg, ha nem vagyunk itthon egész nap. Már belefáradunk a sok favágás,-hordásba is.. (Már az is megfordult a fejünkben, hogy elcserélnénk kisebbre, mert nekünk ez nagy)
Szóval érdekelnének tapasztalatok, hogy van-e itt valaki, aki átalakíttatta vegyesről másra, és jobban jár minden téren! Köszönöm előre is a válaszokat!
pufajkásnak: Már nem veszünk mi sem tölgyet, mert drága, illetve a szállítás az, amúgy "csak" 230 lenne a 10 köb. Most 95-ért adnak 5 köb hársot, ebből fogunk rendelni hamarosan.
A többieknek: Csak én vagyok itthon a nap 24 órájában. Ha egész nap nem lenne fűtve, mondjuk 8-16-ig, vagy du 14-22-ig, akkor igencsak nagy bajban lennénk :/ (Én itthon dolgozom)
A szigetelt házat szakemberek csinálták, de mielőtt felmérték, elmondták, hogy a helyünkben nem tennék, és "-maguk ellen beszéltek-", mert nagy az esélye a penész megjelenésének. Sajnos igazuk lett :/ Jelenlegi házban teljesen szárazak a falak, sehol egy penész. Egyetlen falat kell csak belülről leszigetelni. (Ez 12m2.)
Nem látom rosszul amúgy, mert ha a nyílászárók, és tető rendben, akkor nem javasolt a körbeszigetelés a fent leírtak miatt. De mindenki tegyen belátása szerint, mi így döntöttünk.
Közben megtaláltuk a megoldást a jövőt illetően, így nem lesz gondunk a későbbiekben. Már csak egy kicsit kell még gyűjteni, és beruházunk az új, hosszú távú tervre ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!