Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek lehet bontani?

Szerintetek lehet bontani?

Figyelt kérdés

Panelban lakom. Van kettő 10nm-es szoba egymás mellett. Hogy kicsit "élhetőbb" legyen, arra gondoltam lehetne csinálni egy darab 20 nm-es szobát.

Írom is a lényeget: a két szobát 6,5 cm-es fal választja el egymástól. A panel épület 4 emeletes (fsz+3 emelet). Mi legfelül, tetőtéren vagyunk.

Nyilván olvastam már erről, de némely ember megvan győződve, h nem szabad panelben bontani. Tényleg nem szeretném összedönteni az épületet. Egy probléma biztos lesz tetőtér miatt: a távhős fűtéscső pont a kibontandó falon tekereg.

Egy ilyen hozzászólás pl. elriaszt:

"alattunk bontottak válaszfalat, nálunk a fürdőszobablokk egy az egyben körberepedt mind kívül, mind belül, mintha elmozdult volna."

Mi a vélemény? Hanyagoljam az ötletet?

2017. nov. 23. 01:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Na már nem nagyon akarom folytatni a témát, mert úgyis majd a statikus mondja meg, mit lehet vele kezdeni.

Azért köszi mindenkinek. :)

Amúgy pont ilyen a lakás, mint ami ebben a youtube-os videóban található. Pont egy ilyen falat kéne kiszedni, csak én nem a konyha-étkezőt akarom egybe tenni, hanem kettő szobát:

https://www.youtube.com/watch?v=zio5aAAvxfU

2017. nov. 23. 16:15
 12/13 anonim ***** válasza:

#7-nek

Falhoz erősített!

Nem a padlóra támaszkodó!

2017. nov. 23. 17:39
 13/13 anonim válasza:
Ezt a sok baromságot amit itt összehordanak, komolyan mondom az eszem megáll... Ez Gyakorikérdések egy csoda :/ Társasházban nem úgy működik mint egy önálló családi házban. Panel házban pláne nem. Válaszfalaknak is lehet (és panelban van is) statikai szerepe. Semmilyen falazat nem bontható és nem gyengíthető statikai szakvélemény nélkül. Épeszű ember nem is ugrik neki anélkül egy ilyen munkának, hogy szakvéleményt kérne.
jan. 14. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!