Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Baranyában falat utólag...

Baranyában falat utólag vízszigetelő szakember/cég?

Figyelt kérdés

A kérdés adott. Családi házon szeretnénk utólag megoldani néhány helység vízszigetelését, mert a fal szívja a nedvességet alulról és penészesedik/lepereg a vakolat. Ezek a házrészek régebbi építésűek és valószínűleg nincs kátrány (sem egyéb) a falak alatt.

Bármilyen ötletet szívesen fogadunk, köszönet előre is!

2017. nov. 5. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
A tanácsom hogy jól járd körül a témát. Olvasgass. Nem minden megoldás jó mindenhova. A legjobb ha tudod magad megcsinálni. Az ilyen mágneses cuccokat kerüld amikor semmit nem csinálnak csak felakasztanak egy mágnest. Az injektálásban én nem bíznék. A lemezbesajtolást meg mem tudják padlószintbe csinálni. Legjobb bobtani szigetelni és visszafalazni
2017. nov. 5. 18:27
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is szeretném a lehető legmegfelelőbb megoldást választani. Az Asztro Show-s cuccokat igyekszem kerülni, szóval nem lesz kézrátétellel gyógyítás :)

A lemezbesajtolásra gondolom, hogy az valóban segítene a problémán, hiszen alapból valahogy úgy kellett volna falazni. Utólag padlószintbe hozni valóban nem tűnik könnyű mutatványnak, de arra gondoltam, hogy a helységekben belül feltörnénk a betont és akkor kis ásással hozzá lehet férni az alap és a fal találkozásához. Csak nem tudom, hogy ez a technika hogy működik, mert nem tudtam egyelőre megkérdezni erről szakembert (ezért is tettem fel a kérdést).

A másik komolyabb dolog, amiről olvastam, hogy méterenként megbontani a fal alját és utólag kátránypapírozni, majd táguló anyaggal visszafalazni; viszont ez nagyon hosszadalmas és kényelmetlen is. Meg hát kétségeim vannak az utólagos stabilitással kapcsolatban.

Nekem a lemezes dolog tűnik a legkomolyabb megoldásnak, csak ilyen szakembert/céget nehéz találni.

A választ viszont köszönöm!

2017. nov. 5. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Békés megyében tudok, nálunk ők csinálták. Méterenkémt átvágták a falat és egy műanyag lapot helyeztek be.Nem kimondottan műanyag persze, ilyen gumisszerű valami, ha agyonütnek sem jut eszembe a neve, a lényeg, hogy többszörösen tovább bírja, mint a kátránypapír vagy a nehézlemez.

Így van, akkor a legcélszerűbb csináltatni, ha már betonozol is, de pl nálunk ez lehetetlen volt. Habár volt helyiség amit betonoznunk kellett újra, de egyszerűen nem tudtuk a kettő időpontot összehozni, hisz mi azéárt itt lakunk benne. Úgy csináltuk, hogy jó magasan fennthagytuk a nehézlemezt a falon, majd beton síkba visszavágtuk. Aztán amikor jöttek a falat átvágni , mivel ők csak fugában tudnak dolgozni, így van ahol betonszintbe sikerült, volt ahol egy tégla magasságban , de akkor lehajtották a betonig azt a gumi izét és úgy vakoltuk vissza. Így azért egész jól védve van Persze tényleg betonozással egybe a legjobb, hisz akkor tud tökéletes helyen vágni a falszigetelő meg akkor lehet igazán a két szigetelést fedésbe tenni.

2017. nov. 6. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Így van ahogy itt írták ha besajtolással csináltatod akkora darab lemezeket rakass be velük amit szépen vissza lehet belül hajtani. Hogy az esetlegesen szigeteletlenül maradt egy sor téglát takarja. Mert ha simán összevakolják az alsó szigeteletlen sort a többivel ott vagy ahol a part szakad. Sajnos ilyen precíz munkát egy netes videóban se láttam ezért nem igen tetszett. De ha kívánságra megcsinálják akkor jó. Másképp egyébként nem sokat ér.
2017. nov. 6. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Például azokat akik ilyen munkát végeznek szivesen megkérdezném hogyan gondolják a munkálatok után mi módon vakoljam be a falat .Még a vakolás szintjéig se ér ki a lemez. Ha ezt így összevakolják adtak a sz.rnak egy pofont. [link]
2017. nov. 6. 12:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! #3-as, nektek a művelet után "tünetmentes" volt a fal? Tehát megoldódott a probléma? Esetleg egy hozzávetőleges ráfordított időt, árat tudsz írni?
2017. nov. 9. 05:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Hogy megoldódott -e vagy sem, nem tudom, hisz szeptemberben csinálték. Remélem nem lesz tovább gond. Ismerősömnél megoldódott, aki ajánlotta nekünk is. Nagyon gyorsan dolgoznak, itt egy 20 méteres szakasszal végeztek egy nap alatt, de sokkal kevesebbre gondolták, csak nagyon sok volt benne a sarok és nagyon trehéány aláfalazása volt a konyhának, összevissza álltak a téglák. Volt ahol a fűrészük is beszorult. Barátnőmnél egy 90 nm-es házzal végeztek 2,5 nap alatt. Haladós munka, ha megvan a fuga.

Ár a fal vastagságától függ. 30-as fal 5000 alatt. 60-as fal már majdnem 9000 ft métere

2017. nov. 9. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!