Kondenzációs kazán aránytalan, idő előtti elhasználódásához vezethet-e?
... az, ha 45-50 °C előremenő vízhőfok mellett ugyan kifűthető a lakás, de ehhez gyakorlatilag folyamatosan üzemelni kell a készüléknek. Pl. napi 15-18 órát vagy esetleg többet is. Tehát a viszonylag alacsony hőfok miatt van kondenzáció, de az égő sokszor, rövid időközökkel ki-bekapcsol és a szivattyú is folyamatosan működik. Ez extra terhelésnek számít vagy erre vannak tervezve? Mi az optimális?
Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat!
Kevés akkora lakás van, ahová akár a legkisebb kazán ne lenne túl sok, ha csak fűtésről beszélünk.
Viszont eladni, kiépíteni, karbantartani, aztán évek múlva lecserélni jó üzlet.
Látom az Index fórumon is adnak tanácsot bőven! Én is megbántam már, hogy kombi kazánt vettem, elég lett volna egy fűtő is ami max 12 kwatt teljesítményű és leszabályoz 1,8-2,0 kwatt-ig. A meleg vizet jelenleg is a meghagyott villanybojler biztosítja, azt komfortosabbnak érzem.
Egy ilyen kis teljesítményű kazán biztos nem okozna ilyen problémát nálad, kisebb lenne a fogyasztás és az élettartama is hosszabb lenne.
De legalább a tervező elmondta volna, hogy mi várható ebben a felállásban.....vagy megemlítette volna, hogy milyen kiegészítő megoldások jöhetnek szóba és részletezte volna azok előnyeit-hátrányait...
Akkor azt mondanám, hogy tájékoztatva lettem és én böktem rá egy rossz megoldásra.
Ettől már csak az a rosszabb, ha nem is ért hozzá rendesen. De inkább a nemtörődömséget valószínűsítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!