Panelban csempés fürdőszobafalat hogy lehet megfúrni?
Figyelt kérdés
Új lámpát szeretnék feltenni a tükör fölé, két lyukat kéne hozzá fúrni. Hogyan fúrjak úgy a hiltivel, hogy ne szedje szét a csempét? Egyáltalán, az ütvefúró okozta rezgés nem okozhat kárt benne? kb. a 80-as években lett felrakva a csempe, szóval nem tudom mennyire masszív... Nem szertném ha megrepedezne vagy leomlana az egész a falról vagy hasonló. Mit tanácsoltok?2017. okt. 2. 18:58
2/4 anonim válasza:
Van speciális csempefúró fúrószár, ami van nekem pl. a hegye csempefúrásra van kialakítva a szára viszont betonhoz jó. A praktikerbe vettem nem is ökör áron. Sima kicsi ütvefúró szár egyébként. Ha nem viszi a falat a kicsi fúró rámehetsz majd hiltivel, de először ezzel fúrj a csempébe lyukat és nem töri szét.
3/4 anonim válasza:
Megütögeted az sds fúrószárat 1 kalapáccsal hogy ott legyen egy kb 2mm-es pindurka sérülés a csempe mázán. Az sds fúrószárrat beteszed egy fúrókalapácsba,és elkezded fúrni a csempét úgy hogy a gép még nem kalapál!
Ha átszenvedted a csempén(kb 5-10mm) ,a gépet átváltod fúrókalapács módra,és kifúrod a betont. A válaszfalak,5-8cm-ek igy a vastagságot célszerű 60%-ra megfúrni,hogy a túloldalt ne szakadjon át.
Mindezek akkor érvényesek,ha nem bóvli minőség maga a csempe,a burkoló nem spórolta ki a csemperagasztót a csempe alól,és a falban nincsenek rejtett üregek. A vasbeton kifúrása így is elég macerás,jó SDS fúrószárat,jó fúrókalapács gépet kíván.
4/4 anonim válasza:
Csempét szigorúan ütvefúró HSS fejjel (ezzel könnyebb) vagy fúrókalapács SDS-es (ezzel nehéz) sima, ÜTÉS NÉLKÜLI módjával lehet fúrni. Kicsit előtte késsel, pontozóval, vagy szög + kalapács kombóval megjelölni a fúrás helyén, hogy a máz lejöjjön. A csempe szélén fúrva nagyobb az esélye, hogy eltörik, ezt érdemes elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!