Konvektor vagy gázkazán?
Vannak már korszerű konvektorok, de árai eléggé el vannak szálva, és ahány konvektor, akkor is annyiszor veszteség darabonként. Ezért is érdemes 1 központi kazán. Több pénzzel jár, de komfortosabb meleget ad, egyenletesebb a lakásban a hő.
Ráadásul egy meglévő radiátoros rendszert, szinte bármivel fűthetsz, árammal, vegyes kazánnal, gázzal,hőszivattyúval... stb, mindenhez alakítható
A házban van még cserépkályha is a két szoba között. Így gondoltuk olcsóbban kijövünk, mert ha konvektort veszünk akkor 500-600-ból kijövünk, de cirkóval nem tudom mennyi lenne.
Csak a kazánt láttam 500 000.-
Tény és való, hogy a központi fűtés kiépítése minimum 1,5-2 millába fájna, szemben a konvektorok sokkal barátibb bekerülési költségével. Mindazonáltal hosszú távon mindenképpen a központi fűtéssel jössz ki olcsóbban.
A cserépkályha jó rásegítő lehetőség az évente előforduló szigorú napokon, mindenképpen tartsd meg.
A korszerüsítést is érdemes végiggondolni. Mit volna érdemes megcsinálni, mennyit nyersz, mivel tudsz utána fűteni.
Ha megfelelően szigeteled, akkor a cserépkályha is sokat fog érni, főleg ha jó az elhelyezkedése a házban. Így a konvektor lehet, hogy csak rásegít itt-ott, vagy
este. Megfelelő szigetelés esetén akár ez is megoldás lehet. Először szigetelni kell, akkor lesz olcsóbb a fűtésed.
Nekem konvektoraim vannak és kályha rásegítéssel tökéletesen és nagyon gazdaságosan működnek.
Nem mondom, hogy nem lenne mutatósabb, ha radiátorok lennének cirkóval, de arra is gondolni kell, hogy a kétmillió differenciát, amibe a cirkó kerül, mennyi idő alatt fűtöm el, úgy, hogy még viszonylagos "nyereségem" is legyen a cirkó javára? Húsz év, vagy harminc?
Azalatt annyi minden történhet, változhat ...
Szóval, én maradok a konvektoroknál és a kályhánál, de majd ha nyerek a lottón, ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!