Szerintetek ez mi lehet a képen, és mennyibe kerülne megcsinálni?
Nemrég vettünk egy lakást, van egy ilyen, a csempe leverése után. Pontosabban egy matrica volt a helyén. A volt tulaj beszélt valamit hogy valami közös csövön jön fel a szomszéddal a víz de nekik nem volt pénzük hidegvíz mérőre így csak a meleg jó. De én nem értem az egészet, szerintetek mi ez így és mennyibe kerülne megcsináltatni? Korábban azt hittük csőtörés, de nem volt még ott csőtörés tudtunkkal.
Utána kell érdeklődni, de itt egy csempeszelep volt eredetileg, olyan mint a piros. Most egy toldó és egy záródugó van. Innen már nem egy nagy összeg helyrehozni, ha sikerül tisztázni a mérő kérdést. Elvileg elég lenne elzárni az óránál a hidegvizet, csaptelepet levenni, a hidegvíz csövet a szeleptől a csapig kivésni, a karmantyú helyée mehet egy csempeszelep, onnan meg egy új cső a csapig (a jelenlegin nincs semmi menet).
De ha nincs mérőtök, akkor egyrészt vizet fakasztasz, másrészt gyakorlatilag a szomszédból lopod utána a vizet. De egyébként sokszor inkompetens az előző tulaj. A mi házunkban pl el volt zárva egy csap a melléképület felé (a föld alatt volt egy ezeréves posztókabátba burkolva). A tulaj szerint meg azért nem volt víz, mert csőtörés volt, és lekötötték a csövet, mert nem volt pénz kijavítani. Kiástam az egész szakaszt, az órától, mire ez kiderült, de legalább lecseréltem kpe csőre, meg lett egy rendes elzáróakna. Szóval beszélj a szomszéddal is, próbáld meg kideríteni, honnan jön a hidegvíz ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!