Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek ez mi lehet a...

Szerintetek ez mi lehet a képen, és mennyibe kerülne megcsinálni?

Figyelt kérdés

Nemrég vettünk egy lakást, van egy ilyen, a csempe leverése után. Pontosabban egy matrica volt a helyén. A volt tulaj beszélt valamit hogy valami közös csövön jön fel a szomszéddal a víz de nekik nem volt pénzük hidegvíz mérőre így csak a meleg jó. De én nem értem az egészet, szerintetek mi ez így és mennyibe kerülne megcsináltatni? Korábban azt hittük csőtörés, de nem volt még ott csőtörés tudtunkkal.

[link]

2017. júl. 14. 05:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Utána kell érdeklődni, de itt egy csempeszelep volt eredetileg, olyan mint a piros. Most egy toldó és egy záródugó van. Innen már nem egy nagy összeg helyrehozni, ha sikerül tisztázni a mérő kérdést. Elvileg elég lenne elzárni az óránál a hidegvizet, csaptelepet levenni, a hidegvíz csövet a szeleptől a csapig kivésni, a karmantyú helyée mehet egy csempeszelep, onnan meg egy új cső a csapig (a jelenlegin nincs semmi menet).

[link]

De ha nincs mérőtök, akkor egyrészt vizet fakasztasz, másrészt gyakorlatilag a szomszédból lopod utána a vizet. De egyébként sokszor inkompetens az előző tulaj. A mi házunkban pl el volt zárva egy csap a melléképület felé (a föld alatt volt egy ezeréves posztókabátba burkolva). A tulaj szerint meg azért nem volt víz, mert csőtörés volt, és lekötötték a csövet, mert nem volt pénz kijavítani. Kiástam az egész szakaszt, az órától, mire ez kiderült, de legalább lecseréltem kpe csőre, meg lett egy rendes elzáróakna. Szóval beszélj a szomszéddal is, próbáld meg kideríteni, honnan jön a hidegvíz ide.

2017. júl. 14. 07:01
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Az a jó, hogy szinte semmi nem látszik abból, amit látni kellene!
2017. júl. 14. 07:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Valami nagyon nem kerek ebben az egészben.Egyáltalán milyen lakás ez ?
2017. júl. 14. 08:46
 4/4 apababa ***** válasza:
Nekem az tünt fel hogy a régi cső nem vágva lett hanem mintha eltört volna. Ezenkivül ha csak a vizet akarták megszüntetni minek kelett ekkora felületen leszedni a csempét, a szelep mutatta magát nem kelett keresni.Inkább az lehet hogy folyt a viz és azt kereste valaki hogy honnan. És még egy észrevétel : kicsi az esélye annak hogy nem lehetett volna valahol bontás nélkül is lekötni a vizet. A szolgáltatónál érdeklödj elöször, ugyanis a melegvíz okán kuncsaftjuk vagy.
2017. júl. 15. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!