Melyik a jobb: egy régi,40-50 éves házgyári faajtó,
vagy egy Hisec biztonsági ajtó?
Figyelt kérdés
Sajnos tudom, hogy a Hisec nem a legjobb minőség, de drágább bejárati ajtóra nincs pénzünk. Tehát melyik a jobb megoldás biztonságügyileg: ha jó minőségű zárakat szerelünk fel a faajtóra, vagy kicseréljük egy Hisecre?
2017. júl. 13. 20:51
1/6 anonim válasza:
Nincs egyértelmű válasz.
Az is lehet biztonsági plusz, hogy probléma esetén az ajtót könnyű betörni.
Van harmadik út is. A fa ajtóra kivúlről acél belülről alumínium lemezt szerelni. Nem tart ki túl sokáig, de pár évig egy heveder zárral nagyon jó lehet. (Ilyen lakásban laktam, sajnos a konkrét kivitelezést nem néztem meg alaposan, de az ajtó tuti masszív volt).
2017. júl. 13. 21:33
2/6 anonim válasza:
Egy hi-sec azèrt jobb. Sokkal jobb hőszigetelès, hangszigetelès. Mègis több ponton záròdò főzár ès kieg.zár is. Cilinder betèt cserèvel pedig jobbá teheted. Ès a teljes tokot körbe fújd ki pùrhabbal, hogy stabilabb, merevebb legyen. Èn ezekèrt rakattam be, ès ìgy egèszìtettem ki.
Faajtòn nemcsak zárcsere kell, hanem kiemelèsgátlás ès a tok megerősìtèse is. Plusszba egy hevederzár ami a tokot is fogja az már sokat számìtt. Ès persze mindent ùgy szerelni ès kivitelezni, hogy ne adj esèlyt egy másik betörèsi módnak is.
2017. júl. 13. 22:03
3/6 anonim válasza:
Zsákbamacska. Nekem van olyan ismerősöm, aki örül az új ajtójának, van aki meg nagyon megbánta, hogy hisecre cseréltette, azt mondja ennél még a régi is jobb volt. Az övé ugyanúgy szelel, hangos, csak baja van vele, ráadásul szelesidőben még fütyül is a szél, eddig semmi ilyen nem volt. Aki beépítette leszarja. Azt mondja, ha tudta volna sose cserélteti le, főleg, ha belegondol összesen mennyibe került, akkor a gutaütés kerülgeti.
2017. júl. 13. 23:49
4/6 anonim válasza:
Szerintem inkább hang és hő szigetelés kérdése. Mi is lecseréltük a panelban a régi 30 éves ajtónkat egy új kínaira, igaz nem HiSec, de hasonló kategória. Nem bántuk meg, a lépcsőházból semmi zaj és huzat nem jön be. Télen fáztunk előtte, most tökéletes. Szomszédban is ilyen ajtó van, a tűzoltók nem tudták betörni :)
Már több házgyári ajtót törtem be, gyakotlatilag csak át kell lépni rajta... masszívnak tűnik, de nem az, két vékony lemez van összeragasztva egy keretre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!