Vályogház elejéről lehulott a vakolat?
Az a 9 válasz nagyon sántít, és 10-nek teljesen igaza van. Egyébként ezzel lehet egy száraz vályogházat elrontani.
2017. júl. 4. 19:53
12/34 A kérdező kommentje:
Két kőművest is megkerestem már. Eggyik azt mondta csirkeháló, vakolat kőpor. Másik meg hogy Csirkeháló rá kemény szemcsés nemesvakolat. Ezért inkabb megvárom ismerősünket aki külföldön van most , és majd ő csinálja meg csak addig előakartma késziteni legalább annyit hogy kifugázom , behálózom , és neki már csak bekell húznia. De csatolok egy képet inkább . Azt mondták ablak fölött flexxel egyenesbe kell vágni, mert fölötte már jó. Ilyen vízszigeteléses akármit én nem láttam sehol , őszintén azt se tudom miaz. itt a kép
[link]
Ez egy jó állapotú fal nem tűnik vizesnek. Rabic hálózni és vakolni kell. De mit akarsz kifugázni?
2017. júl. 4. 21:16
Egyébként nem tudom minek kötnek bele a válaszaimba. Csak azt írtam ha van vízszigetelés lehet cementes vakolatot használni. Nem tudom ebbe mi kifogásolható?
2017. júl. 4. 21:19
15/34 A kérdező kommentje:
13as. Hat amik a valyogok kozott maradt vakolatdarabok , ugy tudom kikell kaparni fugazni onnan :)
"Egyébként nem tudom minek kötnek bele a válaszaimba."
Azért, mert nem értesz hozzá! És rossz tanácsot adsz!
Sajnos a képen nem látszik rendesen, a lábazat az beton vagy falazott tégla és cementvakolat van rajta?
A vízszigetelésnek (jobb esetben bitumenes lemeznek) a lábazat tetején kellene lennie.
A belső padlószint hol van a lábazat tetejéhez képest?
2017. júl. 4. 22:33
Akár van vízszigetelés, akár nincs... a cement lezárja a pára útját, így aztán be fog vízesedni a fal... ennyi... vályog és cement nem barátok szigetelés ide vagy oda... nem csak lentről jön víz, a levegőben is van rengeteg.
2017. júl. 4. 23:00
18/34 A kérdező kommentje:
A belső padlószint a lábazat tetejével egy síkban van. A lábazat tégla és bevna vakolva (homok - cement - víz-mészes vakolattal.) Sajnos itt is nagyon eltérő a vélemény többen is irták ne tegyek se vakolatot+ kőport rá. ( vakolat . homok cement víz mész) + rá 1cm kőpor ha megszérad. Se nemesvakolat keményeb szemcséset... Most akkor mi a bánatot tegyek rá? :D Mert nekem két kőműves külön külön ezeket ajánlotta ...
"Most akkor mi a bánatot tegyek rá?"
Leírtuk.
Légáteresztő vakolatot (mészvakolat) és arra légáteresztő festéket (szilikát vagy mész)
2017. júl. 5. 10:12
Vannak már vályogházakkal és vályog felújítással foglalkozó cégek, nem is nehéz rájuktalálni googlin, náluk informálódj... én a feljújítást is velük csináltatnám.
2017. júl. 5. 11:02
Kapcsolódó kérdések: