Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Harácsoló szakik ellen mit...

Harácsoló szakik ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy éve költöztem egy vidéki, hangulatos, de régi kertes házba. Az a gondom,hogy egyedülálló nő vagyok, és gyakran elromlik vagy a vízvezeték,a gázkazán, redőny,és egyebek. Nagyon nehéz ide szakembert találni (nagyobb városok 20-30 km-re) , ha mégis jönnek,képesek egy fél órás dugulás elhárításért 50 000-et (számla nélkül), egy gázkazán átnézéséért (két óra)100 000 Ft-ot elkérni. Az a gond, hogy becsületes típus vagyok,nem akarom a szakit megkárosítani,de irreálisnak tartom a követelésüket. Többnyire közönségesen viselkedő, erős dohányos, szemetes, káromkodós banda, bár a munkát viszonylag jól elvégzik. Ha a munka végén irreálisan nagy lesz a számla - mit lehet tenni? Mivel sokat trükköznek,nem mondanak árat,vagy ködösítenek. Ha csak az (irreális) ár töredékét fizetem ki, megbüntethetnek, követelhetnek? Mit lehet ilyenkor tenni?

2017. jún. 2. 16:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%

"De ha egyik sem lenne akkor sem jogosítaná fel a megrendelőt az extra dolgok ki nem fizetésére..."

Mihez képest extra dolgok? Ha ti precízen, minden szükséges infót rendelkezésre bocsátva leegyeztettétek a munkát, minden szükséges lépéssel ahhoz, hogy megvalósuljon, amit a vevő szeretne, írásba is foglaltátok, akkor aligha kötözködik bárki, hiszen volt alkalma eldönteni, hogy kell-e neki ennyiért vagy se.

2017. jún. 4. 15:15
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az Otthonangyal vészhelyzet esetén ingyenes, így van. El kell olvasni a feltételeket. Dugulás esetén pl. vissza kell folynia a szennyvíznek, ami nem egy teljesíthetetlen kritérium😀 Ha nem vészhelyzetre szeretnél szakit, akkor előre fixált kiszállási és rezsidíj van,amit előre közölnek, konkrét időpontra megy a szaki, és garanciát vállalnak a javításra. Vagyis pont a te problémáidra ad megoldást.😀 Google-on keresni az ötéves gyerek is tud, én sem azért kötöttem meg, mert ez nehezemre esik, hanem azért, mert kényelmes. előnyökkel jár, és évi 3600 forint (nekem az alap van) nem pénz érte. Különösen a te 50 ezres duguláselhárításodhoz képest.😀
2017. jún. 4. 15:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Na aki ezt írta: "attól hogy a szarevők inkább a suttyó kókler emberekkel akarnak megcsináltatni dolgokat olcsóé', legyen az ő bajuk."

Hogy szarevő, meg occsóé, ilyen stílusban nyomulnak, kocsmázgatnak házibulizgatnak sztorizgatnak egymás közt a "jófej" szakik, így nyomulnak ezerrel... Mindenre ezt mondják. Nagyképű banda. Beszélni nem lehet velük mert két szó (na jó 10 szó) után megsértődnek, mindent magukra vesznek, folymatosan az a kisfiú él bennük aki nem fekete pontot kapott kisiskolás korában, és ezért mindenre ugranak ha bárki egyeztetni akar valamit a munkával kapcsolatban, az már nekik baj mert azt hiszik hülyének nézték őket... Aztán ezt szajkózzák: Szarevő, occsóé, meg a többi. Mindenen megsértődnek konkrétan. Nagyon ritka aki nem, de őket a többiek kikészítik és kiközösítik.... Nekik pedig drukkolok, mert lennének jók is.

2018. dec. 19. 21:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem piros pontot kaptak, hanem feketét. (Elírtam az előbb)

Folyamatosan osztályozzák egymást, milyen munka előrébbvaló mint az övék, folyton azt nézik ki a vidéki, ki az akinek a haveri köre nem egyezik az övével, rangsorolják az embereket. Bemennek a házba rangsorolnak, kikérdezik a magánéletet, felmérik a terepet, már azt számolják mennyi fizut visznek haza, mit pletykálnak a haveroknak. Jön majd a szöveg hogy szarevő, meg occsóé, de mindenre, arra is amikor ilyen fel se merül...Aztán amelyik haverjuk nem áll be közéjük szarevőket szidni, azt ki is nyírják maguk közül... Egész nap pletykálnak mást se csinálnak. Van pár jó, de még azok is olyan pletykásak hogy mindenkin túltesznek, alig várják, hogy bemenjenek valami szakboltba egy jó kis pletykát hallani az eladóktól :D

2018. dec. 19. 21:15
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Valójában nem lehet tenni semmit, pontosabban csak 1 dolgot: tájékozottnak lenni. Ami pedig a mai világban már nem olyan nehéz mint korábban. Én vízvezetékszerelő vagyok, de természetesen én sem értek mindenhez, például egy villanyszerelési munkánál fogalmam sincs mi a reális ár. Nyilván mivel ebben a körben mozgok és sok az ismerős szaki, így az átverést "megúszom". Én a helyedben azt tenném, hogy ha bármilyen problémád van (maradjunk a szakmámnál) például egy csapcsere, neten megnézel 2-3 vállalkozás weboldalán az árlistát/munkadíjat. Ebből látni fogod, hogy átlagosan 8-13 ezer forint között mozog ennek a munkadíja. Így már nagyjából betájoltad a reális árat. Ez nyilván egy könnyebb módszer. Az ilyen dolgok mint a dugulás... 2 okból is nehéz ügy. Az egyik az, hogy tekintve térdig a sz.rban ácsorogva nincs túl sok idő szakembert keresgetni hamar-gyorsan kell találni valakit. Tudjuk hogy a mai Magyarországon sok minden van az építőiparban, de egy normális szakembernek idő az pont nincs. Tehát kell valaki aki azonnal eldob minden szerszámot és szalad hozzád, hogy a lehető legkevesebb időt töltsd térdig a sz.rban állva. Ebből aztán következik az a probléma, hogy mivel nincs idő, mert a dugulás pont nem az a helyzet ahol kérek egy időpontot és jó lesz ha csak 1 hónap múlva jönnek megnézni, ezért az árképzés ehhez igazodik. Ha csak azt nézed hogy kiszállási díj, meg sürgősségi felár, aztán már ott jársz hogy 20 ezer forint, de még nem hogy nem csináltak semmit, még oda sem ért. Szóval nem egyszerű eset. Hogy drága-e? Az. De ha beviszed az autódat egy márkaszervizbe, ahol rádugják a gépet, 10 ezerért megmondják hogy mi a baja. Nem csináltak még semmit, csak 2 perc alatt diagnosztika címen egy körülbelüli problémát behatárolnak, aztán 13 000 Ft+áfa munkadíjjal szerelgetik az autókat. Te vitted oda hozzájuk az autót, mindegy hogy milyen messze van, oda időpontot kértél, mert ők így működnek. Ha most ezt összeveted azzal, hogy valaki X km-ről odamegy hozzád, szinte azonnal, akkor annyira nem is horribilis az összeg. Viszonyítási alapon persze. Tényleg nehéz ügy ez, itt egy "fegyver" létezik, a tájékozottság. Ez esetben például azt tudom ajánlani, hogy ha víz-gáz-fűtésszerelési problémád van, dobj egy üzenetet, és talán tudok segíteni abban, hogy mi a reális ár az adott munkára.
2018. dec. 21. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!