16 amper mire elég?
Nagyábol tudom én is hogy 3700watt, de nem tudom, szánjuk e rá azt a kb 300ezer forintot hogy bővítsük az 1fázisú 16ampert 32re... mert valóba ingyenes, viszont ha bővítünk akkor már zárt térben nem maradhat az óra, aminek áthelyezése horror összeg... szeretnénk az elektromos főzőlapon és klímán kívül sokmindent, mosó, mosogató gép, elektromos sütő, 2x 10méter led szallag, spot lámpák, hűtő, keringető szivattyú,házimozi stb...
Most, a felújítás alatt azt néztem hogy megy egy nagy flex, betonkeverő, rádió, szendvicssütő, és nem csapja le... tudom, a konyhai gépek nagy fogyasztók, de szüleimnél is 1fázison 16A van, és nincsen vele problémájuk... Ti akiknek 16 amper van 1fázison, mik a tapasztalatok?
Köszönöm a válaszokat....
Ha a sütő 2400, a hűtő 1300w, akkor ezek mellett pl elképzelhető hogy leverné egy hajszárító?
Egyáltalán jól számolok? Ács vagyok, nekem baromi magas a villany
Döntsd el, EGYSZERRE mekkora teljesítményfelvételű fogyasztokat/kütyüket akarsz működtetni!
Ha az eredmény nagyobb 16A-nél, a te anyagi helyzeted határozza meg, kell-e azokat egyszerre működtetni, vagy érdemes felváltva használni azokat, vagy a bővítés bekerülési költségének elkerülése érdekében felváltva, egymás utáni használatuk is megoldható-e?
Azt azért derítsed ki, hogy adnának-e 20 vagy 25 ámpért mérőhely-felújítás nélkül.
Ami számít, az a hőfejlesztés és a motorok (keringető szivattyú azért nem), a spotlámpa és ledszalag legfeljebb egy csepp a tengerben.
Sütő + 2 főzőlap egyszerre elég lehet ahhoz, hogy ha olyan porszívód van, a bekapcsoláskor leugrassza a kismegszakítót.
Lehet, hogy nem tudsz egyszerre sütőt és mosogatógépet használni.
Ha van önfűtéses mosógéped, az is felvesz fűtéskor 10A-t.
Meg lehet 16A-el élni, de a tervezést nem fogod tudni megkerülni, mert biztosan lesz egy-két kombináció, amitől sötétbe borul a ház.
Én megköszönöm ha leírod, mert ugyanez a problémánk.
Igaz, hogy a mi házunk az EON "felségterülete"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!