Van valakinek tapasztalata a joszaki.hu-val kapcsolatban?
Mint árajánlatkérő, vagy mint szakember? :)
Szakemberként számomra inkább negatív.
Sokan minden konkrétum nélkül várnak árajánlatot, amelyért persze a szakember fizet, aztán pedig semmilyen visszajelzés nem érkezik a megkeresésre. Személy szerint az árajánlatkérést is díjkötelessé tenném.
Egy ablak/ajtó cserére megbíztam Kertész Csabát egy munkára a jószakin keresztül.
Az ablak - bár sérülten - de beépítésre került és a párkányt teljesen összebarmolva hagyta ott a munkása. Az ajtóra felvett 100 000 Ft előleget azóta eltelt 2 év a rendőrség ül az ügyön kb 40 ember tett feljelentést a fickó ellen összességében több milliós károkat okozva.
Szóval ez volt az első és utolsó joszakis ügyletem.
Ha egy cégnek nincs saját telephelye és web oldala nem szabad vele foglalkozni.
Nekem is mint Szakember van tapasztalatom.
Már háromszor töltöttem fel az egyenlegemet, több árajánlatot is kiküldtem, de csak egyetlen egy megrendelés érkezett. EZ AZ EGÉSZ EGY NAGY LENYÚLÁS! Nem tőlem mint ajánlat adótól kellene díjat levonni, hanem az ajánlat kérést kellene díjkötelessé tenni. Véleményem szerint nagyon sokan csak piackutatási céllal, vagy a konkurencia árainak kiderítésére használják. Én már több pénzt biztos nem áldozok rá.
A joszaki csak egy fizetős hirdetőoldal, ahová bárki regisztrálhat.
Ahogy az előző írta, ha van értékelése, akkor az pozitív legyen. Vagy ha új és még nincs értékelése, akkor már régóta a szakmában lévőt kell hívni (ha van erről infó). Ettől még lehet rossz, pl. iszákos, de akkor rögtön elküldöd és keresel mást.
Vannak a hirdetők között cégek is, azokkal több szerencsével lehet járni.
Vagy keresel a google keresőben a könyékeden egy szakembert, céget (például beírod, hogy "Pécs villanyszerelő").
Attól függ. Egy maszek mosógépszerelőnek, vagy vízvezetékszerelőnek nem biztos, hogy van weboldala. Mert minek. Mégis sok jó ilyen szaki van.
Telephelyének minden vállalkozásnak lennie kell a törvény szerint, ha más nem a magánvállalkozónak is a lakcíme, vagy ha mindenképpen kell iroda, akkor vesz, vagy bérel valahol egy olcsóbb kis panellakást és ott adminisztrál.
Mondjuk én sem a jószakiról hívom ha szaki kell, hanem megvannak a szakik számai már régről. Őket is rokon ajánlotta anno. A legtöbb szaki ilyen ajánlás útján szerzi az ügyfeleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!