Új, komplett fűtésrendszer kiépítése. De mégis milyet?
Adott egy 95nm hasznos alapterületű régi kockaház, amelynek felújítási munkálatai most kezdődtek. A gázóra bent van, bár sajnos eleg rosz helyen, és ha marad ott ahol, akkor a csövek is házon bellül látszódnának. Viszont ha igy maradna akkor azzal meg lenne sporolva vagy 200ezer forint..új terv, engedély, kivitelezés, új gázóra a kerítesbe stb... ha pl a gázt teljessen leköttetem, akkor nem kell kinlódni vele. Viszont!!!
Alapbol ugy gondolom hogy fával szeretnék fűteni, bar ebben is picit bizonytalan vagyok hogy mi is lenne a jó..
De ha marad a fa, ami ugy nez ki marad, akkor a melegvízet csak villannyal tudom majd előállítani. Bár van északai áram a házban, meg léteznek azok az indirekt bojlerek amik a kazán melegével fűtik a bojler vizét is, arra gondoltam hogy ez így jó tudna lenni..
Ti mit csinálnátok a helyzetemben?
Kinlódnátok a gázzal, vagy nem?
Hagynátok hogy a falon házon bellül elvigyék a kívánt helyiségekhez és akkor lehetne gázbojler és gázos főzőlap is vagy nem?
Vagy raknátok kondenzációs kazánt ami adja a melegbizet is, azt le van tudva az egész??
Csak akárhol olvasom, és tapasztalom is, a gáz azért még mindig drágább, és a fának sokkol jobb a hőérzete..
Ha fatüzelésü lenne a rendszer olyan indirekt bojlerrel, akkor lehet hogy egy puffer tartály is ha nem is azonnal, de idővel bekerülne..
Leírnátok véleményeteket? Esetleg akinek van indirekt bojlere ami vegyestüzelésre van rákötve, az mit tapasztal?
Köszi mindenkinek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!