Fűtés infrapanellel?
Figyelt kérdés
Lakásfelújításba kezdtünk. Kazán stb. helyett infrapanellel szeretnénk megoldani a fűtést. Ha van valakinek tapasztalata, kérem az alábbi kérdéseimra válaszoljon, nagy segítség lenne.
1. A falra, vagy a plafonba praktikusabb a felszerelése ?
2. Egy 23 négyzetméteres helyiségbe kb. hány Wattos infrapanel szükséges a megfelelő fűtéshez ?
+ Bármilyen infora, véleményre stb. kíváncsi vagyok és köszönöm előre is a válaszokra szánt időt :)
2016. aug. 31. 13:47
1/3 kovpet válasza:
Nézd, ha az alapterület alapján kívánsz fűtést tervezni, akkor javaslom, hogy ne te csináld a méretezést, hanem keress fel egy épületgépész tervezőt. Sok kellemetlenségtől és plusz kiadástól kíméled meg magad így.
Az infra palenhez nem értek, de tudtommal az csak kiegészítő fűtésre jó.
2/3 anonim válasza:
Tavaly én is infrapanelt akartam (plafonra szerelést javasolták), de találtam sokkal egyszerűbben kivitelezhető megoldást : az elektromos konvektort. A kb 18m2-es szobát (földszint, tégla) a 2000W-os termosztátos konvektor állandó 22 C°-on tartotta az onnan nyíló 12m2-es szobát 20 C°-on. A konyhában (kb.6,5m2) az 500W-os nem volt elég. Fűtés, villanybojler, rezsó, hűtők, mosógép, világítás stb. villanyszámla augusztustól augusztusig 232000.-Ft volt. Egyébként van a google-n infrapanel kalkulátor, azzal könnyű kiszámolni.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. szept. 2. 14:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!