Hogyan tudom függetleníteni a vizteres kandallóm a rendszertől?
Itt lerajzoltam hogy néz ki a dolog. A gondom az hogy az 1. 2. radiátor ugyanúgy maradna gázon is mint kandallón. De ezt nem tudom hogy lehetne megvalósítani hogy a kandalló csak ezt a 2 radiátort fűtse? Csak ezen a (kis) körön keringene a kandalló vize.
Mint irtam ha otthon vagyok kandallóval fűtök ami a lakást felfuti.csak a 2elso szoba van (külön) ahova nem megy át eléggé a meleg.Ezert van a vizteres kandalló.aminek a viztere 4Kw os es nem 6radiatorra van tervezve hanem 2re(radiátor méretétől függ persze).A kazán termosztát akkor kapcsol be mikor nem vagyok otthon es kazán fűti a 6 radiátort.
A kérdésem az lett volna miként tudom megvalósítani a dolgot? A hülye válaszoktol kimeljetek! Talan visszacsapo szeleppel megoldható lenne..
Egyébként Wamsler 20 Kw os vizteres kandallom van.
1-2 kell, akkor és beraknák az előre és visszatérőbe egy mágnesszelepet. rajzod szerint a 3 és a kandalló közé, ezzel lezárnád a többi részt. Ha a gáz megy, akkor meg értelem szerűen kinyitnának.
Gázkazán szivattyú indul, akkor vele együtt nyit a két szelep is és teljes a rendszer; másik állásban zárva, és a kandalló csak 1-2 radiátort tudja vinni.
Így gondoltam, ha jól értelmeztem:
Szia!
Nekem gyanús, 20KW-os kazánnak el kell bírnia kényelmesen 5 radiátort.
Mekkora csővel van bekötve a kandalló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!