Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek jó dolog-e az, ha...

Szerintetek jó dolog-e az, ha a saját rokonomat kérem fel szobafestésre?

Figyelt kérdés
Nagybátyámnak szeretnék fizetni a szobafestésért(ért hozzá), de nem vállalná el szerintem, mert ugye közeli rokonok közt fizetni, az olyan más, mint egy idegennek dolgozni, pénzért..Mondtam neki, de úgy tünt, mint aki megcsinálná, pont az előzőleg említett ok miatt. de mivel precíz, és ez a szakmája..Szerintetek?
2016. febr. 16. 21:08
 1/9 A kérdező kommentje:
pardon: .Mondtam neki, de úgy tünt, mint aki NEM csinálná meg, pont az előzőleg említett ok miatt.
2016. febr. 16. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Rokonnal nem üzletelünk, az csak feszültséggel jár. Csináltasd mással, akár a duplájáért. Akkor legalább szidhatod nyugodtan, hogy milyen sokat kért és milyen trehány munkát végzett.
2016. febr. 16. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak ki kell teregetni a kártyákat ls nyíltnak kell lenni. Állj elé, hogy figyelj Sanyi, azt szeretném, ha te festenél, mert tudom, hogy jól dolgozol, precíz vagy, megbízom benned, de csak akkor lehet róla szó, ha ugyanúgy elkéred az árát, mint mástól. Nem rokoni alapon kérem, hanem mint ügyfél a szakembert.

Ha őt továbbra is zavarja, akkor felejtős, amúgy meg mehet.

2016. febr. 16. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak ha megbízható, jó szakember.

Nekem egyszer segített egy rokon. Nem olyan közeli, szóval a munkáit csak hallomásból ismertem. Jól befürödtem vele. És még le se cseszhettem, hogy hát azért ne vesszünk már össze velük ezért.

De ha tényleg megbízol benne, akkor miért ne? De mondd neki előre, hogy nem szívességet kérsz, hanem rendesen fizetnél érte.

2016. febr. 16. 21:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Látom a lényegre tapintottam, mert kényes kérdés,ugyanakkor hálistennek közeli rokon, ismerem, amiatt nem aggódom, hogy átverne. Csinálhatnánk mi is, de ő azért precízebb ember. Majd tavasszal mondom neki, tényleg megcsinálná-e? Bár az is igaz, szemmel nem látható feszültséget is okozhat ez, ami még legjobb rokonok közt is előfordul...
2016. febr. 16. 22:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én komolyan mondom, nem tudom, miről beszéltek, mikor szemmel látható feszültséget emlegettek.

Őszintének kell lenni és persze nem szabad kedvezményt meg ingyenmunkát várni. Ha neki nem aktuális, vagy zavarja (de el nem tudom képzelni, mi zavarná abban, hogy szakemberként egy rokona házán kell dolgoznia), akkor szól. Ha azt akarod fessen nálad, nyilván jól dolgozik, tehát azzal se lesz baj, hogy később nem tudod szidni.

Nekem az unokatesóm könyvelő, fél éven át könyvelt nekem, természetesen bérért, azért, mert benne maximálisan megbíztam (előző könyvelők átvertek itt-ott, de akkor uncsim még külföldön élt). Még díjazta is a bizalmamat, feszültséget nem okozott.

Egyik legjobb barátnőm manikűrös, hozzá járok. Az elején tisztáztuk, hogy nem potya manikűrre számítok, egyszerűen csak bízom benne és tudom, hogy színvonalasan dolgozik, tehát nem kell baráti alapon csinálnia semmit.

És persze tisztáztuk mindkét esetben, hogy ha nem fér bele neki még egy ügyfél, mondjanak nemet, nem rokoni meg haveri alapon akarok nyomást helyezni rájuk.

Értelmes felnőttek közt nincs ezzel baj.

2016. febr. 17. 05:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó rokonnal dolgoztatni.
2016. febr. 17. 10:32
 8/9 anonim ***** válasza:
72%
Én is unokatestvéremet kértem fel festésre, mondta, meg is haragudott volna, ha mással csináltatom :) Mivel eléggé meg voltam szorulva akkoriban, így anyagáron vállalta el, ő ajánlotta fel. Cserébe segítettem neki a bútorokat tologatni, fóliázni, smorcolni, snájdolni, felmosni, takarítani, vödröket hurcibálni, amit csak tudtam. Semmi probléma nem lett a dologból később, azóta már többször is festtettem vele, sőt, egy alkalommal egy munkát is sikerült neki szereznem, mikor meg ő volt picit megszorulva (téli alvó időszak).
2016. febr. 17. 11:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. febr. 17. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!