Melyik energiatakarékos E27-es foglalatú égő helyére milyen teljesítményű ledes égő kell?
Én most vettem egy 5 w ost.Nem vagyok elszállva tőle.Mint egy 40 es ezt tudja.A kategória 280 lumen .
Megnéztem egy 25 w ost,ez már nyomta a fényt 1400 ért XD
nagyon nagy a szórás a LED fényforrásban, érdemes minőségi gyártmányúakat venni.
kínaiban is van egy kettő ami elmegy, de ami feltűnően olcsó az felejtős.
én 12W-os Osram ill. német Cree LED fényforrásokat vettem a régi kompakt fénycsöves fényforrások leváltására.
tökéletes fénykibocsájtásuk van, persze az ára is a duplája a "piacon" kaphatóaknak.
mivel otthon vagyok a témában nem fogok gagyi LED-es fényforrásokat venni, mert tudom hogy csak ideig óráig bírják, és a fényerejük sem biztos hogy annyi ami a dobozra van írva.
egy LED élettartama "szinte" végtelen, egyedül a túlfeszültség és a hő nyírja ki idővel, na ez a gagyibb kategóriában esélyesebb hogy előfordul, ugyanis a hőelvezetés nincs normálisan megcsinálva, és a túlfeszültség elleni védelem sem a legjobb.
továbbá érdemes a főhelységekbe "cool white" fénykibocsájtású LED fényforrásokat rakni.
konyha, nappali, fürdő, közlekedő -ilyen helyekre mehet a hideg fehér fényű.
hálószoba és éjjeli lámpa stb. pedig meleg fehér.
itt van néhány E 27 Cree LED fényforrás, én ezeket ajánlom neked:
Ha mindenképpen E27 a foglalat, akkor erősen szűkü a kínálat..
én másként keresem a lámpákat..az alap, hogy 600 lm alatt nem veszek..ezek is legalább spot izzók legyenek(E14, ill. GU10)
Az E 27 esetében legalább 800 lm az alap, de mint előttem ajánlották a cree választékát, ott lehet keresgélni..
a cree egy élenjáró led-gyártó..amerikából hozattam egy creed rúdlámpát vagy öt éve, de a mai napig verhetetlen..
a konyhámban kukorica led-ek vannak, a főzőlapok, a munkaasztalok felett GU 10 es sorlámpákban 400lm-es spotok..
a többi még szart sem ér..(ami itt kapható)
Szia!
15w hagyományos izzó fényereje:150lm kb. 2w Led
25w izzó fényereje: kb. 250lm
Kb. 3w led
40w izzó kb. 470lm kb. 6w led
60w izzó kb. 800lm kb. 9w led
75w izzó kb. 1050lm kb. 11w led
100w izzó kb.1500lm kb. 15w led
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!