Laminált padló konyhába és előszobába?
Én jártam olyan lakásban, ahol linóleum volt a konyhában és előszobában, és olyan volt a mintája, hogy azt hittem, járólap.
És tök jól nézett ki.
Egy felújítással foglalkozó ismerősöm mondta, hogy sok helyen raknak lamináltat konyhába, előszobába, szerinte nincs azzal túl sok gond stb, de én se tenném - főleg konyhába. Még ha azonnal fel is mosol sütés-főzés után, csak nem olyan könnyen tisztítható mint a kő. Kőből viszont sima felületűt érdemes, mert a rücskösebbekbe a kosz pár év alatt úgy beragad, hogy csak súrolva jön fel.
Laminált padlót biztosan nem tennék. Amit igen: van fahatású járólap, létezik linóleum (porszívózható, meleg dologtól sem lyukad ki, nem ugyanaz, mint a pvc, hanem egy természetes anyag), illetve van a pvc (kőmintás, famintás), ezerféle kivitelben, vinylpadló: pl szálban kapható burkolatok, fényleg hasonlít a laminálthoz, de kibírja a vizet is. Pl 15-18 cm széles, 120 cm körül van a hossza, 4 mm vastag. [link]
Azt azért vedd figyelembe, hogy a meglévő burkolatod teljes vastagsága biztosan több, mint a pvc-é, linóé vagy vinyl padlóé, magasságkülönbség lesz a csatlakozó burkolatokkal, vagy ki kell egyenlíteni az aljzatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!