A falon átfestetten pár hibát 2 rétegben és most
sötétebbek lettek a foltok, hogy halványítsam vissza a
fal színére?
Figyelt kérdés
2015. szept. 14. 05:39
1/9 anonim válasza:
ha most lett festve és csak utánjavítva, akkor világosodik pár nap alatt. ha régebbi, akkor sehogyan sem.
2015. szept. 14. 07:34
2/9 anonim válasza:
Ha zavarnak a foltok, akkor ráfestéssel el lehet tüntetni.Az egész helyiséget világosabb vagy sötétebb szinnel egyszer kifesteni és szivaccsal leszedegetni itt ott a festéket és így lesz egyedi márványmintás a fal.Vagy csak a falon körbe egy réteget ráfesteni sötétebb színt, mondjuk a villanykapcsoló magasságáig.
2015. szept. 14. 08:18
3/9 TappancsMancs válasza:
Ha még nedves a friss festés ettől tűnhet sötétebbnek, várd meg amíg megszárad. Vagy a festék nagyon tört fehér ezért tűnik ki, fesd át más falfestékkel. Nemrég javítottam falhibákat egy régi sima festésűn és csak a legtüzetesebb vizsgálatnál látszik, bár már magam se tudom a sok kis folt hol volt így lehet tévedek is. Szóval két egyszerű fehér falfesték biztos megfelelő lesz. Esetleg kérj valakitől egy kis maradékot hogy ne kelljen sokat megvenni ezért.
2015. szept. 14. 09:29
4/9 A kérdező kommentje:
színes fal, szombaton javítgattam, de úgy látom mára már megszáradt és elég sötét a festék a javítás helyén
2015. szept. 14. 11:40
5/9 A kérdező kommentje:
pedig a festék ugyan az
2015. szept. 14. 11:41
6/9 -Jani- válasza:
Vagy túltárolt a festéked, vagy a tárolás nem volt megfelelő (tudott szellőzni, fagy érte), nem keverted fel alaposan, nem tettél bele elég vizet... Még lenne pár ötletem amitől ua a festék x idő után már nem úgy viselkedik ua felületen.
2015. szept. 16. 11:56
7/9 TappancsMancs válasza:
Egy egész napos festésnél párolog annyit hogy sűrűsödjön is amitől sötétebb lesz. Fehérnél észrevettem már hogy jobban fed és sűrűbb ha egész nap nyitva a vödör.
2015. szept. 16. 13:11
8/9 TappancsMancs válasza:
Ja a hogyanról nem írtam. Ha maradt bőven a festékből ki kell venni annyit amennyi biztosan ! elég lesz az össze foltra. Ahhoz egy nagyon kicsi !!! vizet önteni és rendkívül alaposan elkeverni, annál is tovább keverni amikor szemre már elkeveredettnek tűnik, mert ettől még sok részében az eredeti festék a sűrűbb lesz. Azért jó ha marad a besűrűsödöttből is hogy hogyha túlhígítjuk megint mélyíthető legyen.
Tehát inkább nagyon sok kis lépésben visszahígítani és mindnél alapos keverés. Közben mindegyiknél kis próba a szélein ahol az eredetinek közvetlen mellé kerül. Ha megszáradt másnap csekkolni megfelelő e? A friss behígítottat meg kis légterű jól záródó edénybe tenni.
A fedőréteget is el kell érni minden próbánál, mert ugye ha az nincs még ha jó is a színünk áttetszősége miatt mégse megfelelő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!