Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Villanyszerelők! Adott egy...

Villanyszerelők! Adott egy fém mosogató, ami egy fém keretbe van rászerelve. A víz és szennyvíz a földből műanyag csöveken keresztül megy. A mosogatótól kb 50 cm-re automata mosogép. A mosogatót bekell-e kötni a ház EPH hálózatába?

Figyelt kérdés

Mekkora a szabványos EPH vezeték keresztmetszet? Az EPH sínt hova teszik a villanyóra feletti biztosíték táblába?

A munkát szakember végezné csak ilyen előzetes felmérés miatt érdeklődök..

2015. aug. 26. 15:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
42%

Villanyszerelő vagyok, így csak 6-20-120kV-on végeztem eddig szerelést és kapcsolást; így a rendszeredről érdeklődj az iskoládban,

de elöbb az alapokat pótoljad.

Mindazonáltal olvass statisztikát, érdeklődj a balesetekről, és megtudod hányan halnak meg az olyan okoskodástól mint a tiéd. Ha valamiről nem hallasz, nem azt jelenti, hogy nincs, csak te vagy tájékozatlan.

Jelenleg a leg alapabb EPH-val sem vagy tisztában....., se a földeléssel, ami sokszor nem is az.

2015. aug. 27. 18:36
 12/25 anonim ***** válasza:
8%

Nekem meg a villanyszerelők dolgoznak, akik a 230-tól a 10kV ig. A 110kV már nem a mienk. Sőt a baleseteket részben nekem jelentik.

Ha egy mosógép le van főldelve és tőle 50cm-re van egy mosogató, nem látok indokot a mosogatót külön földelni.

2015. aug. 27. 19:26
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

"Eléggé el vagy szálva magadtól schimansky, pedig iszonyatos baromságot írsz!

e keverd a 10 kilovoltos hálózatot az EPH-val, semmi köze a kettőnek egymáshoz!"

Mert van mire. Nem keverem, hanem megemlítettem az aktuális problémát. Semmi köze egymáshoz? Annyi azért van, hogy ha minden rendben van, akkor a 10kV ból csinálunk helyben 230/400 V (TN-S) ot, meg 500 V (IT) hálózatot. Azért lássuk be ilyen kevert rendszernél azért van tréning.

De ez itt nem az önfényezésről szól, mint feljebb írtam, mondja már meg valaki hogy 50-re van egy földelt mosógép. De ne is legyen 50 centi, érjen hozzá. Mi indokolja, hogy az áram ne a legrövidebb úton menjen, hanem a mosogatón keresztül?

2015. aug. 27. 19:43
 14/25 anonim ***** válasza:
91%

nem földelt nullázott. mi van ha sérül a védővezetője?

a védelmi rendszer sosem egy lépcsős.2-3 meghibásodás már nehezebben jön össze.

gondolom jelentették, hogy FI-vel védett háznál a gyerek meghalt a fürdőkádban, mert nem volt EPH.

2015. aug. 27. 20:08
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

Ebben nem vitatkozom. Biztonságosabb, tény.

Viszont mi is túléltük. Szüleimnél még 2 vezeték ment a falban 2004ig, még is túléltem a 80-as éveket. És még csak nem is hallottam hogy valaki emiatt halt volna meg. Többet hallottam viszont hogy barkácsolt fűnyírót nem élték túl.

Egyébként nem hiszed el még hány helyen van akár németországban is 60-as években épített ház, ahol még csak fázis és nulla van és a kutya nem kérdezi. Az egyik ismerősömtől(villanyszerelő ipari területen) pont most kérdeztem, hogy ő hogy oldotta meg hogy ne kelljen szétvernie a házát. Azt mondta hogy egyenlőre fürdő és konyha felújításnál csak azok kaptak Fi relét meg plusz zöldsárga kábelt.

2015. aug. 27. 20:40
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

"gondolom jelentették, hogy FI-vel védett háznál a gyerek meghalt a fürdőkádban, mert nem volt EPH."

Üzemi terület. Nem ház.

2015. aug. 27. 20:42
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

Ja, most jön az hogy személyeskedünk mert máshoz nincs eszed? :)

Majd szólj ha befejezted.:)

2015. aug. 27. 21:23
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Bocsánat, ahogy látom az utolsó ütenet tárgytalan.:)
2015. aug. 27. 22:07
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. aug. 28. 20:42
 20/25 A kérdező kommentje:
Ja még egy: földi (MindigTV régen analóg) antenna árbóchoz, és Digi parabola antennát is rászokták kötni? Vagy nem ajánlott ha nincs külön villámvédelmi, mert csak bevezeti a biztosíték táblához?
2015. aug. 29. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!