Vegyes falazatot milyen vakolattal állítsak helyre?
Nagyon el vagyok bizonytalanodva, bár szerencsére csak 10-12 nm -ről van szó ahol valamilyen vályog tégla szerű anyagból (vagy nem kiégetett agyag, nem tudom eldönteni) van egy fal.
Egy csomó helyen azt olvasom jó a normál "cementes" vakoló - csak legyen megerősítve hálóval - mert annak lesz tartása. Végül is ha be van dübelezve a háló, arra a vakolat az szerintem az életbe le nem esik, ha meg tartja magát túl sok mozgástere a falnak se lesz mögötte.
Míg aztán valahol azt olvasom oda csak a vályog vakolat jó, mert a cementes az hiába kemény, elválik a faltól, mert mások az anyag jellemzői. Ebben is meg tudom látni a rációt. Hajlanék is rá.
Viszont ahol egyáltalán - nem hogy tüzépen, interneten is alig találni - lehet vályog vakolatot kapni ott is horror az ára, de lehet a környéken nem is tudok venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!