Szigeteljem a falazatot?
Mielőtt belekezdenél a nagy szigetelési munkákba , azért érdemes előbb a nyílászárókat megvizsgálni. 6-7 évenként érdemes kicserélni azokba is a tömítéseket, mert elég sok hideget be tudnak engedni. Én épp most cseréltem le mindent, érezhető a hatás. Nekem is 38-as porotherm házam van külső szigetelés nélkül.
Természetesen egyetértek azzal, hogy érdemes szigetelni és ha egyszer én is megcsinálom , akkor min 10cm est rakok fel.
Nekem mondjuk szimpatikusabb az ásványi-gyapot szigetelő vagy az Itong multipor külső szigetelő, de egyenlőre ezek szinte megfizethetetlenek, így valószínű maradok majd én is a hungarocellnél.
Mivel fűt kedves 5-ös válaszoló? Jól olvastam azt a 30 ezret?
Kb. 6 hónap a fűtési szezon évente, ezt 30 ezerből Ön kifűti?
Vagy havi 30-ra gondolt?
Igen, megéri hőszigetelni. Általában 8-12 év alatt hozza be a beruházási költségét fűtésszámlában, de ha emelkednek az energiaárak, akkor még hamarabb.
15 cm polisztirolhabot tennék rá, ez a legolcsóbb és tökéletesen megfelel.
20cm szigetelés az nagyon jó. egy passzív háznál kb30-35cm.
ha 5-ösnek jók az ablakai, az alsó és mennyezeti szigetelése is, akkor nem elképzelhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!