Mivel szigeteljem be a falakat belülről? Társasház, Kívül nincs szigetelve, földszinti lakás. Nem akarom hogy bepenészesedjen a fal! Téglaház 60 as években épüét! Valaki tud megoldást
Köszi!
A hungarocelt naon nem megfelelő...Pedig én is ezen gondolkodtam 3-4 cm-re....
Nem tom mit tegyek,gipszkartonra gondoltam!!!
Azt mondják a hungarocelre,hogy nem tud kimenni a meleg a hideg meg kint reked a fal és a szigetelés között,és ott lecsapódik és penészt okoz!Mert valahol le kell csapodni a párának....
Közetgyapot és gipszkarton megfelelő lenne??
Egyedül semmivel se szigeteld! A belső oldali hőszigetelések tervezését mindig szakemberre kell bízni, mert páratechnikai elemzéseket kell végezni és sokkal gondosabban kell megtervezni a részleteket. Több verzió lehetséges, vagy a szigetelt falat ki kell szellőztetni, vagy a párát zárni kell belülről a hőszigetelés elől vagy páragazdálkodó hőszigetelést kell alkalmazni. De a belső oldali hőszigetelés tervezése már túlmutat a laikus által megoldható kérdéseken. Sajnos erre rá kell szánni a pénzt, de még mindig jobban jössz ki, mintha később a javításra szánod.
Egy viszont teljesen biztos: ne ragassz rá telibe 3-4 cm polisztirolt, mert be fog mögötte penészedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!