28 cm a fal /vakolattal együtt/ valószínű kisméretű tégla. Szerintem SOS kéne szigetelni! . Vélemény? Tavaly iszonyú hideg volt. Milyen szigetelés segítene?
Akár ugyanúgy, mint a panelnál.. Dryvit.
Vagy belül hőszigetelő tapéta, de az jóval kevesebbet ér..
Az a fal nem túl vastag, ez tény.
Azonban a nyílászárókon ha régiek, a födémen ha fafödém és nincs szigetelve, sokkal több meleg elmegy, mint a falon keresztül.
Ha ezeknek a szigetelésével megvagy, utána lehet nekiállni a falaknak.
VAGY NEM!
Ha kiszámolod mennyibe kerül a szigetelés, és azt a pénzt fűtéskorszerűsítésre költöd, szerelsz fel napkollektort, esetleg magad csinálsz sörös dobozokból, stb lehet, h olcsóbban kijössz...
Lehetőségeidhez képest a legvastagabb szigetelést rakd fel kívülre.
Ha padláson nem mászkálsz akkor oda jó az ásványgyapot is.
Belülre semmiképp nem javaslom a szigetelést.
Vélhetően kisméretű téglafalról van szó; 8 cm polisztirolhab lemez esetén kielégíti a külső falakra vonatkozó előírásokat.
Az előttem szólókhoz csatlakozva megerősítem, hogy nem csak a falakkal kell foglalkozni, hanem a födémmel, padlóval és a nyílászárókkal is.
Azt viszont nem támogatnám, hogy a hőszigetelés előtt fektess be a fűtési rendszer korszerűsítésébe, mert úgy jóval később térül meg, mint a szigetelés, mert ugye a kicsit olcsóbban előállított hő ugyanolyan gyorsan elmegy, mint eddig.
Első a szigetelés, az ebből megspórolt pénzből fűtéskorszerűsítés. Véleményem szerint ez a logikus út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!