Mennyibe kerül egy panellakás fürdőjének teljes felújítása?
Újracsempézéssel, kádcserével, új mosdóval, festéssel, mindennel együtt? + külön wc csempézés és festés?
Nem az ilyen horroráron zalakerámiával dolgozó brigádokra gondolok, hanem reálisabb áron beszerzett anyagokkal, esetleg tudván, miből mennyi kell, azt a tulaj intézi, a szakemberek pedig megcsinálják?
A burkolóanyagot mindig a tulaj veszi. A burkoló csak felrakja.
Ugyanez igaz a szaniterekre is.
A munkadíj nagyjából 250-300K Ft.
Persze biztos van olcsóbb is. Kérdés, hogy az milyen minőség?
Nekem a 35nm-es panelban a felújítás költségei így alakultak:
fürdő: kád maradt, festve lett. burkolás padlón, illetve falon mennyezetig
wc: burkolás padlón, falon mennyezetig
konyha: burkolás padlón, falon egy sarok és a konyhaszekrény alső és fölső része között.
előszoba: csak padlón
a munkadíj 146 ezer körül volt (ez kb. 2- 2.200/ nm árral lett számolva úgy emlékszem) anyaggal együtt(csemperagasztó, fugázó anyag, szilikon), 3 napig tartott
én vettem a csempét, Zalakerámiát, ami szerintem nem horror árú (3-3.300/nm), az volt 160 körül.
A szaniter cuccok 44 ezerbe kerültek, itt munkadíjat nem tudok írni, mert rokon csinálta, kb. 4 óra alatt megvolt.
Nyilván nem mindegy, hogy az ország mely területén élsz, nagyban befolyásolja az árképzést. a 300 ezres munkadíj az gondolom fővárosi ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!