Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Panellakás beltéri ajtajait,...

Panellakás beltéri ajtajait, hogy tudom a lehető legkisebb kárositás nélkül kiszerelni? Egy ismerősömnek szüksége lenne a lecserélendő ajtóinkra. Hol kezdjem stb?

Figyelt kérdés

2015. febr. 5. 15:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Betonfalban van?

Milyen fajta ajtó? Miből van? A tokja is kellene, ugye?

Nem tudnád lefényképezni?

2015. febr. 5. 16:38
 2/6 A kérdező kommentje:
igen betonba van,klasszikus panellakás beltéri ajtó,kép az sajnos nincs
2015. febr. 5. 17:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Az ajtókat leemeled.

A tok 3 darabból van,és mindegyikben középtájt megkeresed a betonba ágyazott(gyártott) fémlemezeket(pl erős mágnes) és erre ütötték fel a fát.

Ezek itt egy fémszöggel, keresztben át vannak lőve (hilti) közlekedési irányba,a fémlemezeken keresztül , hogy ne tudjon eltávolodni a tok a betontól. Ez a szög a lényeg !

(Remélem érthetően írom).

A szöget ha kihúzod ezekből,a fa tokokból(3db)ITT, akkora betontól elfeszíthetőek egy erős pajszerral a keret darabjai(3).

2015. febr. 5. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Eddig minimum 4 féle gyárilag beépített ajtóval találkoztam panelban.

Ezek között volt, aminek a kibontása 5 perc sem volt, volt amiket csak roncsolással lehetett és volt, amit egész egyszerűen nem lehetett.

Szóval csak meg kéne oldani azt a képet...:)

2015. febr. 5. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha panel, akkor a tok és a panelelemek között habarcs van, azt könnyen ki lehet szedni.

Házgyárinál már nem egyszerű.

2015. febr. 5. 21:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Ahol én laktam panelben, ott simán fenyő párnafa volt beépítve, ahhoz rögzítve csavarokkal a tok.
2015. febr. 6. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!