Ezt nem tiltja valami jogszabály?
A társasház nincs leszigetelve, de egy lakó meg le akarja a saját homlokzatát, akkor tehet ilyet? Mert ha igen a nyáron megcsináljuk mi is. Az istenverte szomszédok állandóan leszavazzák a lépcsőház leszigetelését. Én nem akarok az idióták miatt állandóan fűteni, ha lehet a nyáron le lesz szigetleve, én nem várok tovább. A válaszokat előre is kösz.
Ha, ebben az utcában lakok. Nálunk is mindig leszavazzák és a fsz ki van vele. Nem tudom, hogy tiltja-e én mondjuk nem hiszem... Az ablakok osztásával sem foglalkozik senki pedig állítólag az se mindegy, de ha végig mégy a széchenyin, akkor hol milyenre lett kicserélve.
Én inkább attól félnék, hogy nem-e lesz így penész gond, hőhíd vagy ilyesmi, ha nem az egész van leszigetelve, csak a lakás körbe. Mondjuk lehet, hogy az már a szomszédhoz fog esni.
Szerintem elég nehéz úgy megcsinálni, hogy hosszú távon beázásmentes maradjon.
Lehet, hogy 20 év alatt bejönne az ára.
Nem engedélyköteles, de! a társasházi törvény szerint a tulajdonostárs a közös szerkezeten végzendő munkához a közvetlenül érintett tulajdonosok hozzájárulását be kell szereznie. (azt hiszem nem kell minősített többség csak 50%+1).
Azt hozzá kell tenni, hogy az elvégzett munkákkal a többi tulajdonosnak kárt nem okozhat. (mert ugyanez a szabály vonatkozik az olyan belső átalakításra is ami mondjuk fő (tartó) falat érint)
A teljes épületszigeteléssel az a "baj"- ezért tudják leszavazni - hogy a rendes gazdálkodás körét meghaladó munkákhoz már 100%(!!!!!!!!!!!!!) hozzájárulás szükséges. (agyamentség)
"Lehet, hogy 20 év alatt bejönne az ára."
Egyébként tényleg nincs értelme egyedül akciózni, hacsak nem azt tervezed hogy az egész életedet ott éled le. Megspórolsz jó esetben havi 10 ezret a fűtésen. De ne 12 hónappal számold, mert nem egész évben fűtesz. A fél havit is felezd. Így már alig spórolsz valamit, ráadásul csak részletekben kell fizetned, de a szigetelés mennyi lesz? Egyszerre...
"úgy van értelme, ha egyedi mérésű a fűtésed"
Nekünk egyedi gázfűtéses a panelunk. Van egy kombi gázkazánunk, nem vagyunk rákötve a rendszerre szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!