Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » "Ráz" a csap. Miért?

"Ráz" a csap. Miért?

Figyelt kérdés
A csapból kifolyó víz biz bizsergeti a bőröm, ha a körömágyamra folyatom, olyan érzés, mintha kisebb áramütés ért volna. Csak engem 'ráz' a családban, pedig nekem nem vékonyabb a kezemen a bőr, mint a többieknek. Lehetséges, hogy én vagyok valahogy 'feltöltve' és ezért ráz? A ház kereken száz éves, és úgy tudom, hogy az elektromos hálózata régi, de a vízvezetékek újak. Mit tegyek?

2015. febr. 15. 21:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%
LE VAN FÖLDELVE rendesen a bojler?....
2015. febr. 17. 16:30
 12/20 A kérdező kommentje:
Gázkazánunk van. Amúgy valószínűleg a szétázott salétrom (nagyon öreg a ház) nyomott szét egy amúgy is rossz állapotban levő vezetéket.
2015. febr. 19. 22:42
 13/20 anonim ***** válasza:
14%

nem értem mièrt kellet le pontozni... mikor meg mondtam hogy rágod a körmöd... szerintetek ezt unalmamban talàltam ki?

hát nagyon nem!

nem èrtem én se hogy hogy lehet ez de ha nem rágod nem fog rázzni... és ezt tapasztalatból mondom!

2015. febr. 23. 19:40
 14/20 A kérdező kommentje:
"Lepontozni"? Nem pontoztam le senkit
2015. febr. 24. 17:21
 15/20 anonim ***** válasza:
51%

Hívj ki egy villanyszerelőt. Lehet életveszélyben vagytok.

Elképzelhető szivárgó áram kerül a bojlerből. Lehet csak a fűtőbetét repedt meg a vízkőtől. De bárhol kerülhet feszültség a víz/gáz hálózatra, és ezt érezheted.

EPH hálózatot kellene megvizsgálni, hogy miért nem vezeti el a feszültséget.

Földelési hiba, vagy a nullázó vezeték hibája, és legvalószínűbb, hogy ezek kombinációja is lehet.

Az, hogy csak te érzed, sok mindentől lehet. Életkor, egészségi állapot, bőrtípus.

2015. febr. 25. 21:52
 16/20 anonim ***** válasza:
Érintésvédelem!! A víz gázcsöveket le kell földeltetni, lekaparják a festéket a cső kb 2 centis részéről és EPH csatlakozó bilincs megy rá, oda kötik az EPH kábelt ami a villanyóránál levan földelve. Ez kötelezö lenne, meg fi relé is. Amúgy meg lehet hibás a bojler, nézessétek meg mielőtt baj lesz!
2015. febr. 26. 08:39
 17/20 anonim ***** válasza:

Nagyobb (többlakásos) ház? A hiba bárkinél lehet, amúgy, nem csak a te nem létező villanybojleredet kell megnézni.

Nagyobb háznál úgy lehet utána járni, hogy sorban mindenkinél lekapcsoljátok a villanyórák alatti kismegszakítókat, és akinél megszűnik, annak a hálózatában van cifraság.

Bár gondolom, már eldőlt valamilyen irányba a dolog.

2015. jún. 25. 20:47
 18/20 anonim válasza:
Nálam egy alig húsz éves házról van szó, fázisceruzával mértük, és ráznak a csapok, de csak egy pillanatra villan ki a ceruza. Múltkor a fürdőben lévő kézmosó csaptelep rázott meg, kb. olyan érzés volt, mint amikor a bevásárlókocsi megráz. Tavaly is volt már ilyen probléma, valami a bojlernél a problémás, újra kellene vezetékezni az egész környékét. Főleg este, vagy abban az időben telik meg árammal a rendszer, amikor éjszakai áram van.
2022. júl. 21. 07:59
 19/20 anonim ***** válasza:
#8, te idegen nyelvként tanulod a magyart? Mert lehet, hogy a ti országotokban az icike picike vízcső szabályos megoldás.
2022. júl. 21. 12:12
 20/20 anonim ***** válasza:
EPH hiányából rázhat a csap. Villanyszerelő könnyen orvosolni tudja.
2022. júl. 21. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!