Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen csaptelepet vegyek?

Milyen csaptelepet vegyek?

Figyelt kérdés
Régi csapjaink tönkrementek alig lehet elzárni Őket. Még a régifajta van nekünk, most rászánom magam és lecserélem Őket az újabbak valamelyikére. Van valami szabvány amit néznem kell? Vagy mekkorát vegyek? Mindegyiket fel lehet szerelni a régi csap helyére? Természetesen a mosdóhoz mosdó csaptelepet veszek stb. Köszönöm a segítséget.

2014. dec. 24. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Szabvány szerint készülnek.A régi helyére bármilyen újat lehet tenni .Magyar gyártmányut vegyél,semmivel sem rosszabbak mind a külföldi neves márkák .Olcsóbbak is ,és ehhez mindig lesz alkatrész is .A nagy "menőket" már nálam is magyar gyártmányuakkal cseréltem le .
2014. dec. 24. 11:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Arra figyelj, hogy mosdókagylóhoz olyat vegyél, ami elég hosszú szárú, esetleg magasságra sem árt figyelni.

Az elég kínos, mikor a mosdó medencéjének hátoldalától 5-10 cm-re folyik le a víz, sehogy nem lehet normálisan kezet mosni.

Ha forgatható kivitel, az még jobb.

2014. dec. 24. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:

2 es már nincsenek hosszúszáruak ,mindhez bekötő cső kell .

Már minden olyan ,hogy mindenhova jó legyen .

2014. dec. 24. 17:07
 4/7 anonim ***** válasza:

A kifolyó szárra gondoltam. Elnevezéstől függetlenül ezt meg lehet érteni, a következő mondat elmagyarázza.

Nem tudom, miért, de az árult csaptelepek 90 %-a használhatatlan, mert olyan rövid, hogy a kéz nem fér rendesen a vízsugár alá a mosdókagylótól.

Lehet, hogy mosogató csaptelepet érdemes venni mosdókagylóhoz is, azok általában normálisabb kivitelűek.

2014. dec. 25. 07:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Én is találkoztam már olyannal ami alatt nehézkes a kézmosás, konkrétan a munkahelyemen van ilyen asszem :) Köszönöm nektek a válaszokat, azt hiszem találtam! Tehát lényegében mindegyiknek jónak kell lennie amit megveszek, olyan nincs, hogy nem lehet beszerelni ha jól értem a válaszaitokat :)
2014. dec. 28. 20:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Így van, a menet mindegyiken egyforma.

Amivel esetleg gond lehet: nekem volt már olyan, hogy ahol a porcelán mosdókagylóra van szerelve a csaptelep, ott a porcelánon lévő nagy lyuk miatt nem lehetett rögzíteni a csaptelepet (belebillent a lyukba), kellett hozzá egy műanyag alátétgyűrűt esztergáltatni.

2014. dec. 29. 14:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Mofém

Kludi

Ravak

Hansgrohe

Főleg ha társasházban laksz. Ezek nem okoznak rezonanciát a csőrendszerben, és nem fogja a szomszédokat zavarni, ha a kádat engeded.

2014. dec. 31. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!