50cm vastag téglafalra érdemes homlokzati hőszigetelést csináltatni?
Attól függ, hogy milyen tégla. Ha régi hagyományos, vagy akármilyen sok-/kevéslyukú, stb. akkor egyértelműen igen. Egy 8-10 centis nem ártana, rengeteget lehet vele spórolni.
Ha modernebb vázkerámia (Porotherm, Leier, hasonló) akkor szerintem felesleges.
30cm porotherm +12cm hungarocel= kb.50% gázfogyasztás csökkenés nálam.
A plusz 20cm porothem= kb 3cm hungarocellnek felel meg.
Nálad 30-35% csökkenés elérhető 8cm hungarocellel.
Ha tömör a téglafal, akkor több hungarocelt tegyél. Megéri.
Homok téglából van a fal, vagy mészhomok?! Nem tudom pontosan a nevét. Szürke normál méretű.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A mészhomoktégla valóban rossz hőszigetelő, viszont szerencsére annak a legjobb a hőtartása. Tehát ha ráteszel egy 10-15 centis hőszigetelést, akkor nagyon ritkán kell csak fűteni és sokáig fogja magából ontani a meleget.
Csak nagyon figyeljetek a hőhidakra, mert azzal el lehet rontani az egészet.
Én is 10 cm vastagság felett javaslom a hőszigetelést. Ha vakolni akarsz ne hagyd ki!
A vakolás drágább mint a hőszigetelés.
A mészhomok falnál talán a vasalt betonnak rosszabb a hőszigetelése.
Viszont 50 cm vastag mészhomok falnak nagyon jó a hőtartása. Lakás célra ez áldás.
Ha jól hőszigeteled, nyáron egy-két hétig tartja a hűvöset légkondi nélkül is.
Panelházaknál az ablakok felett 1 sáv kőzetgyapotot raknak, a tűzgátlást fokozzák így. Amúgy a hungarocellben is van égésgátló anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!