Stukatúr mennyezetet érdemes gipszkartonra cserélni?
Figyelt kérdés
Egyébként nincs komoly baja néhány felületi repedésen kívül ami simán glettelhető. Most amúgy is felújítás lesz és egyúttal meg lehetne csinálni. Van valami hátránya a gipszkartonnak?2015. jan. 18. 18:40
1/2 anonim válasza:
Ha a magasság (és a költségkeret) elbírja, én nem hezitálnék egy pillanatot sem. Aláteszel 8-10 cm hőszigetelést és 2-3 év alatt visszahozza az árát, az esztétikai hozadékról nem is beszélve.
2/2 puritan válasza:
Én több év alatt a ház összes helyiségébe megcsináltam a gipszkarton álmennyezetet. Leginkább esztétikai szempontból, mert a fagerendás mennyezetnél a gerendák be voltak hajolva egy kicsit, egyenetlen volt, és hiába gletteltem be a repedéseket, nagyon hamar újra megrepedt.
A gipszkarton meg nyílegyenes, és nem reped meg, legfeljebb a sarokban egy kicsit, de azt alig venni észre. Sajnos nem tettem fölé kőzetgyapotot, ha most csinálnám, már tennék. De így is jelentős a szigetelő hatása.
Összefoglalva: ha belefér a költségvetésbe, érdemes megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!