Csöpögős csapbetét kérdés?
Adott egy 4 hónapos konyhai csaptelep. Kerámia (végállásos) csapbetétek vannak benne. A hideg víz elkezdett csepegni. Kivettem, vízkövet, lerakódást nem látok rajta sehol (némi barna elszíneződés volt az egyik felén). Biztos ami biztos beleraktam ecetbe, hátha valahol vízköves, de ugyan olyan. Kapargattam a csap belső felét jobb híján egy csavarhúzóval van-e lerakódás, de nem nagyon volt.
Cserélni kell? Esetleg az újjal is csöpögni fog? Cseréljem meg a meleget és a hideget kiderüljön a csappal vagy a betéttel van a baj?
Első lépésben én felcserélném a két betétet egymással.
Ha az eddigi -csepegő hideg- a másik helyen is csepeg, akkor cserélni kell(nem javítható). Esetleg az alsó(apiros színű) tömítő gyűrű cserélhető:
Ha az eddigi -nem csepegő(meleg)- betét is csepeg a hideg ágban , akkor az ún. szelepülés a bűnös. Célszerszámmal javítható.
A 4 hónapos csapteleped vastagon garanciális, nem?
Persze, ha valaki megszokásból teljes erőből zárta el és a kerámia betét megsérült, az nem garis probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!