Víznyomás növelés mivel?
A víznyomás itt elegendő.Zárd kisebbre az átfolyás mennyiségét,akkor majd feltud a víz melegedni is .
Nálunk is igy van,főleg télen mikor hidegebb a víz is .
Gondolkodjunk logikusan.Ha nincs viznyomás be sem kapcsol a kazán égője .A lassú átfolyásnál meg fel kellene forrósodni a víznek.A gondot a kazán elvízkövedése is okozhatja .
A megtévesztő meg az,hogy ez a hiba pont most állt be .
Nézd már meg a hideg viz meg folyik rendesen.Annak nem szűk a müa.cső ?
A víznyomás a rendszerben nem függ a cső átmérőjétől, attól max. a vízmennyiség függhet.
Én valamiért mégis kétlem, hogy az Alupex csövekkel lenne a gond, mert nekem is 16-os Alupex-szel van szerelve a vízrendszer, de még a 10 éves átfolyós vízmelegítő is működik, pedig a hálózati víznyomás itt max. 2 Bar.
Az új "egykaros" csaptelepeket simán kiszolgálja a legvékonyabb műanyag cső is. Nézd milyen kicsi a lyuk a betéten: [link]
Szerintem is érdemes volna első körben visszavenni az átfolyást a cirkón.
A nyomás a rendszeredben ugyanakkora mint régen. Csak a vékonyabb csöveken a térfogatáram (átfolyási vízmennyiség) csökkent éppen arra a szintre, amelyen a boylered (kazánod) még éppen begyújt. És nem meri a biztonsági rendszere odatenni a kakaót, mert olyan kevésnek érzékeli az átfolyási sebességet, hogy félti a kazánodat a túlhevüléstől. Ez eredményezi azt, hogy éppen langyosra csinálja a vizet jelenleg, míg a régebbi vezetékekkel (nagyobb átfolyási sebességnél) nem volt hőfokproblémád.
Két dolgot lehet tenni.
1. Lecseréled a boylert olyanra, amelyik ekkora térfogatáramnál is korrektül melegít.
2. Keresel egy olyan hozzáértő gázszerelő szakit, aki képes beállítani/kicserélni a boyler biztonsági rendszerét olyanra, ami kisebb átfolyási térfogatáram mellett sem tilt le. (Ezzel persze a garancia a boylerről elmúlik... és nem is mindenki ért hozzá, illetve vállalja el ezt a beavatkozást...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!