Tartály nélküli (nyomógombos) WC-hez milyen víznyomás szükséges, hogy valóban működőképes legyen? Illetve melyiket érdemes belőlük választani?
Nem a nyomás a fontos,hanem adott esetben a kellő vízmennyiség. Mint írták,legalább 3/4 es cső .Nem a nyomás viszi el a "terméket",hanem a hirtelen beáramló sok víz .
Egy vödör viz beöntésénél sem a nyomás takarit,hanem a hirtelen víz mennyiség .
Rövid távon ez segíthet a gondodon:
Ami a beáramló sok vizet illeti, azért érzed, hogy az a nyomástól van, ugye? Ha egy 3/4-es cső helyett egy szívószálon küldöd be 100bar nyomással a vizet, akkor bizony brutálisan sok víz áramlik be másodpercenként. Szóval az összefüggés elég egyértelmű a nyomás és az időegység alatt beáramló vízmennyiség között.
A linket köszönöm, láttam is már weboldalukat, és gondolkoztam is rajta. Méretekről nem találtam infót, nem tudom, el tudom-e helyezni, de ez nagyon ötletesnek tűnik.
Hát ez az. 1,5 bár simán megvan, de nem tudom elképzelni azt a szitut, hogy pl. 2 bár nyomás mellett azzal vigyem vissza a boltba, hogy hát ... khm... szar az egész. :)
Ilyen esetben még ha vissza is vennék, szerelhetem újra az egészet... :(
Mindenesetre látom, hogy a kérdésemet nem jó helyen tettem fel, mert senki nem nézi mekkora a víznyomás nála.
"Utánanéztem ennek a csoda wc tartálynak."
Nem mondtam, hogy csoda, egyszerű, mint a faék, és nem is mai találmány, hiszen már 30 évvel ezelőtt is létezett!
"Hát nem egy nagy megoldás arra, hogy eltüntessük a falról a wc tartályt."
Bizonyára rosszul értelmeztem a kérdésed, de valamiért azt hittem, hogy shell szelepes megoldás van most, de nem öblít! Ezek szerint most tartályos cucc van fent, és azt alakítanád erre a szarra, bocs!
"Az a golyóscsapos megoldás ráadásul meglehetősen igénytelen, ahogy az ajánlás szerint kívülre szerelendő csövezés is."
Nem fontos a golyóscsap, rendes öblítő szeleppel is működik.
Mindettől függetlenül szerintem még mindig a tartályos öblítés a legjobb! Ha csak a fenti tartály zavar, akkor rakhatsz monoblokkos csészét, beépíthető tartályt, vagy leengedheted akár egy méterre is a stop gombos tartályt (és még takarékos is lesz), csak akkor vastag öblítőcső kell. Cserébe nem kell annyit vésni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!