Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek mitől lehet ez a...

Szerintetek mitől lehet ez a repedés?

Figyelt kérdés

[link]

Elég nyugis környéken van a ház, nem mennek kamionok vagy ilyesmi. Mi okozhatta ezt a repedést? Ismerősök szerint ne foglalkozzunk vele, de egyikük sem szakember és engem eléggé nyugtalanít a dolog. Szerintetek mennyire veszélyes? Kellene szakembert hívnom?

2014. okt. 31. 13:57
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Még egy gondolat.

lalalalalalala és la - nak is igaza lehet.

Mivel az élszaru egy olyan falsarokra terhel ami nincs visszakötve (fallal) az épület hossztengelyének irányába simán keletkezhet akkora "kiborító" erő ami miatt elreped a fal.

Szerintem mindenképp statikus kell. Ha nem fér bele az anyagi keretbe akkor

én a következőket tenném:

1. vízelvezetés megoldása: eresz, faltőjárda

2. gipszpogácsákkal megnézném, hogy mozog-e még az épületrész.

2.a Ha nem akkor esztétikai javítás után akár még rendbe is lehet.

2.a Ha igen akkor megvizsgálnám a tetőt és egy áccsal az élszarut alátámasztanám az udvari főfalnál, hogy a terhet annak adja át és ne az utcával párhuzamos falnak.

3 Ha megjelenik a repedés az ablak alatt is vagy esetleg keletkezik vízszintes repedés az érintett falszakaszok alatt, akkor ezek alapozását megerősíteném. De lehetőségekhez képen itt már kérném szakember segítségét.

Egy fotóról megállapítva a tető rendben van (nem látszik hajlás, hasasodás), azt nem tudom a terület milyen (sík, domb stb), milyen a talaj, de mivel az épület nincs kiemelve (nincs lábazat) és egy-két helyen már megjelent felvizesedés (ha jól látom) az épület fokozott odafigyelést karbantartást igényel.

De ennél rosszabb műszaki állapotban lévőházak is állanak már 50-80 éve.

2014. nov. 2. 22:40
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Sajnos úgy néz ki nem jön össze a dolog, úgyhogy már nem aktuális a kérdés sajnos. Aki esetleg azóta is várta a képeket annak nagyon köszönöm, és sajnálom amiért fölöslegesen várattam.

2014. nov. 14. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!