Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek mitől lehet ez a...

Szerintetek mitől lehet ez a repedés?

Figyelt kérdés

[link]

Elég nyugis környéken van a ház, nem mennek kamionok vagy ilyesmi. Mi okozhatta ezt a repedést? Ismerősök szerint ne foglalkozzunk vele, de egyikük sem szakember és engem eléggé nyugtalanít a dolog. Szerintetek mennyire veszélyes? Kellene szakembert hívnom?

2014. okt. 31. 13:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Itt sokat olvashatsz: [link]
2014. nov. 1. 11:32
 12/22 lalalalalalala és la ***** válasza:
100%
Mindenki sülyedésre gondol,de nem tünt fel nektek, hogy a kérdező csak az ablak feletti részt fotózta be? Ebből szerintem arra lehet következtetni,hogy a repedés csak ott jelentkezett. Akkor viszont a tető miatt van. Ha a kötőgerenda meghajolt( esetleg eltört, akkor a székláb is sülyedt a középszelemennel eggyütt. Ebből következik, hogy az élszarufa teljes egészében a falsaroknak adja át a terhelést és a nyomást. Ennek a nyomásnak a következtében megnyilhat a fal. Ilyenkor az épület hátsó oldalán is jelentkezni kell repedésnek, de ott csak kisebb mértékben. Mivel az az oldal valószínűsíthetőleg tömör fal és jobban ellenál a statikai nyomásnak.
2014. nov. 1. 17:25
 13/22 anonim ***** válasza:

lalalalalalala és la

Valóban ez is előfordulhat. De nem olyan gyakori mint a süllyedésből eredő repedés. A képből nem derül ki, hogy a falsarok felső része dől-e kifelé.

T. Kérdező kérhetünk még néhány fotót, hogy pontosabb diagnózist állíthassunk fel.

2014. nov. 1. 20:53
 14/22 anonim ***** válasza:

lalalalalalala és la

Egyébként, ha itt bármelyikünknek igaza akkor is mihamarább orvosolni kell a problémát.

2014. nov. 1. 21:04
 15/22 lalalalalalala és la ***** válasza:
100%

Ebben valóban igazad van. Mint tudjuk:kis javítás "kis pénz", nagy javítás sok pénz! Szóval várjuk az újabb kêpek

et.

2014. nov. 2. 08:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem érdekli a kérdezőt;)
2014. nov. 2. 13:57
 17/22 anonim ***** válasza:

Tényleg!

Lehet minket jobban.

2014. nov. 2. 19:31
 18/22 A kérdező kommentje:

Nagyonis érdekel de jelenleg nem lakunk ott, és nem tudom megoldani hogy elmenjek lefotózni.

Szeretnénk odaköltözni amennyiben az eléggé szűkös anyagi kereteinkbe belefér a felújítás. Egyetlen képet tudok jelenleg mutatni, talán valamit segít ha tudjátok hogy a repedés felőli oldalon van egy kis beugró (a képen látni fogjátok miről beszélek), az épület úgy tudom vegyes falazatú. A repedés három éve változatlan méretű és ahogyan az egyik válaszoló is írta csak az ablak feletti részen húzódik, alatta nem.

Újabb képeket legkorábban másfél, két hét múlva tudok készíteni. Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! :)

[link]

2014. nov. 2. 20:47
 19/22 anonim ***** válasza:

Az, hogy a repedés az elmúlt három évben nem változott, akár jót is jelenthet.

A korábban általam leírt csendesítős tető megdőlni látszik, mert az udvar felőli részen nincs. (itt szerintem is van talpszelemen, sőt mivel az utca felől ki van emelve a fal (térdfal) szinte biztos, hogy ott is van és vissza van kötve a födémhez.)

Az épület többi részét nézve, azok rendben vannak, nem látszik mozgásból redő repedés.

Mivel az ablak alatt nincs még az is lehet, hogy tényleg csak az áthidalótól van.

Bár még az előfordulhat, hogy a mozgás az épület egyenlőtlen terheléséből adódik. (a tornác oldalsó fala nem visel akkora terhet mint a szobai fal).

Várjuk a további képeket.

2014. nov. 2. 22:25
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
#4-vagyok! Kitartóan állítom,(gondolkozzatok el)hogy áthidaló és a vegyes falazatból adódóan -méret különbség-emlékezzetek a mai építési technológia pl: HB 30-38 - szilikát, ytong stb rá az áthidaló, és +kisméretű tégla ami adja a szintet! Tehát: áthidaló és kötési probléma! Hála sztem nem nagy baj! Olvass vissza Kedves kérdező a továbbiakat ott +találod! Nem kell statikus, eszméletlen rezsi óradíja van!
2014. nov. 2. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!